Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 153078 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld, met ongeveer 12.000 doden uit de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van Herbert Baker, met medewerking van J.R. Truelove. Deze begraafplaats omvat het 'Memorial to the missing', waarop de namen van ongeveer 35.000 vermisten zijn gebeiteld, die tijdens de oorlog zijn gevallen. Deze gedenkmuur is ontworpen door Herbert Baker, met beeldhouwwerk van F.V. Blundstone en Joseph Armitage. Op de begraafplaats bevinden er zich vijf Duitse bunkers, waarvan er twee vrij liggen, één onder het centrale 'Cross of Sacrifice' en twee onder het gedenkteken voor de vermisten.


ID: 173929 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Eén van de vijf Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, die waren opgetrokken als onderdeel van de 'Flandern I Stellung' en nu binnen de afbakening van het huidige Tyne Cot New British Cemetery gesitueerd zijn.


ID: 173930 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Eén van de vijf Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, die waren opgetrokken als onderdeel van de 'Flandern I Stellung' en nu binnen de afbakening van het huidige Tyne Cot New British Cemetery gesitueerd zijn.


ID: 173187 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tynecotstraat 37 (Zonnebeke)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De bunker maakte deel uit van de 'Flandern I Stellung' en zou gefungeerd hebben als commandopost.


ID: 174004 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tynecotstraat 37 (Zonnebeke)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen en cichorei-ast. De Duitse commandopost achter de hoeve en het nabijgelegen Tyne Cot New Britisch Cemetery wijzen op de ligging in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. De hoeve werd na de oorlog ten zuiden van de oorspronkelijke site heropgebouwd in regionalistische baksteenarchitectuur. De cichorei-ast werd echter gebouwd of herbouwd op de oude site.


ID: 153017 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Warden Oom Laan 21 (Zonnebeke)
Boerenarbeiderswoning vermoedelijk naar ontwerp van architect V. Degand van 1921. Dubbelhuis van vier traveeën en twee linker staltraveeën onder doorlopend zadeldak, afgewerkt met gecementeerde aandaken.


ID: 153085 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waterstraat 34 (Zonnebeke)
Hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met resten van bakstenen stoepen en toegangshek; boerenhuis en stalvleugel respectievelijk ten zuiden en ten noordwesten; tabaksast uit de jaren 1940 ten zuidwesten.


ID: 153086 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waterstraat 38 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, dwarsschuur, stal en boerenhuis van drie traveeën, rondom een deels verhard erf met toegangshek; bak- en melkhuis ten noorden.


ID: 153087 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waterstraat 42 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect Vandendael van 1922 en teruggaand op de regionale hoevebouw: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met gietijzeren toegangshek ten zuidoosten. Wegkapelletje ten zuidwesten.


ID: 153026 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wervikstraat 146-148 (Zonnebeke)
Twee identieke hoeves naar ontwerp van architecten O. en E. Thomas van 1920. Wederopbouw aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een begrint of geasfalteerd erf en toegankelijk via een gemeenschappelijke geasfalteerde erfoprit; traditioneel kapelletje aan erftoegang.