Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 145867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggenhoek 1 (Zottegem)
De bouw van de villa werd omstreeks 1925 aangevat, naar een ontwerp van architect Claessens. Het is een tweelaags gebouw, opgetrokken in een gelige baksteen met natuursteen voor de constructieve onderdelen. In contrast met het neoclassicistisch geïnspireerd exterieur vertonen de interieurs een zuiver art-decostijl. Strakke voortuin met laag gelegen grasperk en decoratieve inkompartijen en hekwerk. De achtertuin werd aangelegd in een landschappelijke stijl.


ID: 145868 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggenhoek 15 (Zottegem)
Op een figuratieve kaart van het Land van Aalst door Jacques Horenhault, daterend van het einde van de 16de eeuw, wordt ten noordoosten van het kasteeldomein een oude dorpsvijver afgebeeld. In de hoek van de waterpartij wordt een torenachtige constructie afgebeeld.


ID: 145869 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggenhoek 24 (Zottegem)
Hoekhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 145870 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggenhoek 44 (Zottegem)
Modernistische villa, gebouwd in 1938 naar ontwerp van de Gentse architect Gérald Hoge in opdracht van de Zottegemse textielfabrikant Jacques Cantaert. Het ontwerp van de villa dialogeert met de omliggende, sobere tuinaanleg van de Gentse tuinarchitect Alfons Collumbien.


ID: 145871 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

De Vlamme 14 (Zottegem)
L-vormige hoeve met gebouwen onder zadeldaken, toegankelijk via een ijzeren hek. Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag en aanleunende stal met houten bebording op een bakstenen stoel.


ID: 145872 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deinsbekestraat (Zottegem)
Gebouwd circa 1930 voor een Mariabeeld dat op mysterieuze wijze in de Deynsbeek zou aangespoeld zijn; druk bedevaartsoord. Oorspronkelijk midden de weiden gelegen. Eénbeukige, neobarokke kapel van drie traveeën met lager neoromaans getint koor en nog lagere sacristie.


ID: 145873 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duivelswilg 4 (Zottegem)
Voormalige abdijhoeve, gelegen in een groene omgeving. Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig erf.


ID: 145874 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Engelstraat 23 (Zottegem)
Ruime gesloten hoeve, uit de 19de eeuw. Gelegen op een helling aan de bocht van de straat. Witgeschilderde bakstenen gebouwen onder lessenaars- en zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf. Overluifelde inrijpoort tussen dienstgebouwen onder lessenaarsdaken.


ID: 145875 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Erwetegemstraat 68 (Zottegem)
Pastorie met voortuin en grote achtertuin. Dubbelhuis van twee bouwlagen, vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), met klokkenruitertje, daterend uit de 19de eeuw. Ten zuiden, bakstenen dienstgebouw van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak.


ID: 145876 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Faliestraat 3-5, Lilarestraat 2, 2A (Zottegem)
Van het kloostercomplex van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën resteren nog de neogotische kapel, gedateerd 1889, een lagere school, een woning en de parochiezaal Rerum Novarum van 1931 naar ontwerp van architect Ommeslagers. De kloosterkapel is opgevat als een eenbeukig, oost-west georiënteerd zaalkerkje van drie traveeën diep, onder een zadeldak met dakkapellen en in het oosten afgesloten door een een rechthoekig koor met driezijdige koorsluiting.