Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 156762 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 33 (Zuienkerke)
Burgerhuis met voortuin uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, te kaderen in de uitbouw van "Nieuwdorp". Bakstenen trapgevel met sierankers, in de trant van de neo-Vlaamse renaissance.


ID: 156763 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 39 (Zuienkerke)
Hoeve van het langgestrekte type gelegen op een hoger, omwald terrein. Historische hoeve met een erg typerende ligging net ten noorden van de kerk en de pastorie.


ID: 156764 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 41 (Zuienkerke)
De huidige pastorie is heropgebouwd circa 1956 naar ontwerp van architect M. Haegebaert. Het is een grote, witgeschilderde villa onder rode pannen daken in zogenaamde Vlaamse hoevestijl met bijhorende garage. In de 16de eeuw stond er op deze plaats al een pastorie.


ID: 156767 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 52 (Zuienkerke)
Lage dorpswoning onder pannen zadeldak met verzorgde gootlijst en met beluikte vensters. Rechts, resterend deel van een bakstenen schuur, afgelijnd met muizentandfries.


ID: 156768 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 56 (Zuienkerke)
Hoeve met grote, losse bestanddelen, die teruggaat tot de 17de eeuw. Witgekalkte boerenwoning met geïncorporeerde stallen en met opkamer onder dezelfde nok werd in de jaren 1990 gerenoveerd tot woonhuis. Het huidige schuurgebouw is in 1866 gebouwd, in onbeschilderde baksteen met geïncorporeerd wagenhuis en stal met datering en radvormig uilengat. Erf met bakstenen hekpijlers, laag muurtje, tuin en vijver.


ID: 156769 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 64 (Zuienkerke)
Hoekwoning gebouwd als winkel door koster Theo Hoste in 1871. Begane grond sterk verbouwd. Voorgevel behoort tot dorpsgezicht.


ID: 156770 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 96, 96A (Zuienkerke)
Dorpsschool met klooster, gebouwd in 1898-1899. Het schoolgebouw in sobere baksteenstijl van zeven traveeën en twee bouwlagen waarnaast een deurtravee met trapgeveltje dateert van 1939. Het kloostergebouw in neogotiek, rode baksteenbouw met stenen kruiskozijnen, vensterrisaliet bekroond door trapgevel en geritmeerd door Brugse travee, gedateerd Jaar 1898.


ID: 156656 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 97 (Zuienkerke)
De voorheen omwalde hoeve wordt voor het eerst afgebeeld op een kaart van 1761 en werd getypeerd door een beeldbepalende, maar heden verdwenen bergschuur. Enkel de boerenwoning resteert en is wellicht het oudste volume van de hoeve, teruggaand tot minimaal de 18de eeuw en mogelijk in de 19de eeuw verbouwd. Baksteenbouw van vier traveeën en anderhalve bouwlaag, met aan de oostzijde twee opkamertraveeën met kelderverdieping.


ID: 156771 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwe Steenweg 98 (Zuienkerke)
Burgerhuis in neogotische stijl, gebouwd in 1927.


ID: 156702 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 51 (Zuienkerke)
Hoeve met lange erfoprit, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse feodale geschiedenis van de site, namelijk het Kasteel van Meetkerke dat al vermeld werd in 13de-eeuwse bronnen. Mogelijk werd in de 19de eeuw het kasteel in gebruik genomen als hoevegebouw. Nu zijn de resten van het kasteel verworden tot een vrij bouwvallige schuur in donkere baksteen onder laag pannen zadeldak. Het neerhof is één langwerpig volume en in kern zeker 17de-eeuws. De witgekalkte boerenwoning heeft aansluitende stal met stalkruisen.