Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 162992 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 89 (Zwevegem)
Burgerhuis uit de late jaren 1930 aanknopend bij het modernisme met het gebruik van gele baksteen, zwartgeglazuurde tegels en strakke gevelbehandeling. Lijstgevel van één smalle deurtravee en één brede venstertravee.


ID: 162993 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 97-109 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen gebouwd tussen 1929 en 1932 in opdracht van Trefilerie L. Bekaert. Lijstgevels van gediversifieerde baksteen op plint van arduin. Variatie door de geometrische motieven van de metselverbanden in de muurvlakken op de bovenverdieping.


ID: 162998 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 28-30 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van burgerhuizen uit de jaren 1930 volgens spiegelbeeldschema met typisch parement van gele baksteen. Lijstgevel in art-decostijl zie geaccentueerde smalle deurtravee en erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek en buisprofiel.


ID: 162997 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 9-13 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van dorpswoningen uit de jaren 1930; gele baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van horizontaliserende lintvoegen. Aflijnende bepleisterde en witgeschilderde fries. Twee uiterste woningen gekenmerkt door typische tweezijdige erker op console op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels vernieuwd schrijnwerk.


ID: 163208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Den Helder 4 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande, al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site staat al aangegeven sinds 1846. Erftoegang met kleine bakstenen kapel uit tweede kwart 20ste eeuw, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Woonhuis, stalvleugel uit de tweede helft van de 20ste eeuw en dwarsschuur met asemgaten.


ID: 163257 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 21 (Zwevegem)
Hoeve uit 1924 met gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Poortgebouw met gele en witte sierbaksteen, heiligennisje en poort onder ijzeren I-balk. Aansluitend stalvleugels en woonhuis met gele sierbaksteen. Buiten het erf, ast.


ID: 163258 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 42 (Zwevegem)
De geschiedenis van de hoeve klimt op tot in de 14de eeuw. Aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778 als Chateau Distvelt, circa 1846 met herkenbare configuratie en walgracht aangeduid als Chateau de Biesveld. Nu hoeve met semigesloten opstelling met gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rond een gebetonneerd erf. Erfoprit met bakstenen brugje en in kern 18de-eeuws poortgebouw met wapenschild en aangesloten stalvleugel. Vernieuwd woonhuis met schuur, voormalige stalvleugel en met beperkte omwalling.


ID: 163130 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dokkestraat 3 (Zwevegem)
Vrijstaande boerenarbeiderswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van geelgeschilderde baksteen op gepikte plint. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk zei vernieuwde deur en poort.


ID: 163305 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drielindenstraat 3 (Zwevegem)
De hoeve wordt voor het eerst afgebeeld in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse uit 1779. Hoeve weergegeven op de Atlas der Buurtwegen van circa 1846 met grosso modo gelijke opstelling bestaande uit L-vormig hoofdvolume en enkele kleinere bestanddelen. Hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom erf. Boerenwoning met dakruiter en gewitte lijstgevel.


ID: 163307 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driesstraat 18 (Zwevegem)
Voormalige hoeve en later zeepziederij, nu woonhuis. Voormalige boerenwoning van twee bouwlagen gedateerd 1772 door muurankers. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Binnenerf en poortgebouw.