66005 resultaten
ID: 163245 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ter Moude 10 (Zwevegem)
Arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met lijstgevel van rode baksteen, poorttravee met witte en groengeglazuurde baksteen en muuropeningen op de eerste bouwlaag onder ijzeren I-balk.
ID: 163246 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ter Moude 18 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met lijstgevel van rode baksteen, licht vooruitspringende deurtravee, rechthoekige muuropeningen, boogvelden ingevuld met mozaïek. Bewaard houtwerk op de begane grond, fraaie bovenlichten deels met kleine roedeverdeling en met gekleurd glas.
ID: 163244 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ter Moude 2 (Zwevegem)
Dieper in gelegen burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met voortuintje, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met buisleuning. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met druiplijstjes en borstwering.
ID: 163253 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ter Moude 30-32 (Zwevegem)
Samenstel van twee enkelhuizen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met centrale, licht vooruitspringende poorttravee, in rode baksteenbouw met gele sierbaksteen en granito onder plat dak en met bewaarde poort.
ID: 163247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ter Moude 39 (Zwevegem)
Enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met lijstgevel van wit geschilderde baksteen en fries met uitgelengd dropmotief. Licht getoogde muuropeningen voorzien van druiplijstjes en uitgewerkte borstwering.
ID: 163117 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Theophiel Toyeplein (Zwevegem)
Moderne kerk getypeerd door de gotisch geïnspireerde vormentaal. De huidige kerk, opgetrokken in 1938 en ontworpen door Alphons Boosten en Jan Reyntjens vervangt de oude, overwegend 16de-eeuwse laatgotische hallenkerk. Enkel de achtkantige, gotische toren en de romaanse torenvoet in Doornikse steen en een deel van het meubilair bleven behouden. Gele baksteenbouw onder leipannen met geblokte natuurstenen plint. Ingewerkte achtzijdige gotische toren onder leien spits met torenuurwerk. Brede middenbeuk; smalle zuidbeuk bestaande uit verschillende dwars geplaatste zijkapellen; smalle noordelijke zijbeuk; zuidelijk transept; vijfzijdig koor. Brede westpuntgevel met groot rozet gemarkeerd door vooruitspringend lager westportaal getypeerd door opvallende gaanderij. Spitsbogige deur. Dwarse kapellen met puntgevels geritmeerd door spitsbogige drielichten en steunberen. Gevel zuidelijke zijbeuk geritmeerd door lancetvensters.
ID: 163119 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Theophiel Toyeplein 8, 8A-B (Zwevegem)
Gemeenteschool opgetrokken in 1855-1856 met in oorsprong centraal de onderwijzerswoning van twee en een halve bouwlaag en twee aanpalende lagere klassenvleugels. De opstelling is nog duidelijk te herkennen in het huidige gebouw van circa 1930. Gele baksteenbouw op plint van bruine streks geplaatste baksteen. Lijstgevels met aflijnende fries van simili-natuursteen.
ID: 163120 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Theophiel Toyeplein 9A (Zwevegem)
Burgerhuis, voormalige pastorie gebouwd in 1855. Dubbelhuis met een met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel en plint van pseudo-bossage.
ID: 163275 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Tiegemstraat 11 (Zwevegem)
Hoeve met losstaande bestanddelen, in U-vorm opgesteld rond een gebetonneerd erf. Hoeve in kern van 1736, nu met 19de-eeuws uitzicht. Als Ferme Benoit al aangeduid circa 1846. Nu hoeve met woonhuis, schuur en stalvleugel met ingewerkte kapel en in interieur beeld van Christus aan het kruis.
ID: 163276 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Tiegemstraat 18 (Zwevegem)
Roterij, opgetrokken in 1955, enige rootput in de gemeente bestaande uit een hoger deel met drie rootputten en achtergelegen deel met twee putten. Achtergelegen geriemde bakstenen schoorsteen en naastgelegen schuur van rode baksteen getypeerd door trapgevel.