Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 172207 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukenweg 10, Stationsstraat 3 (Zedelgem)
Het huidige kasteel ter Mote werd gebouwd in 1841, maar de site gaat terug op een opper- en neerhofstructuur. Het omgevende landschapspark met spiegelvijver, ijskelder, grottencomplex en tuinpaviljoen dateert eveneens uit het midden van de negentiende eeuw.


ID: 172281 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Binnenstraat 4 (Zedelgem)
Vrijstaande, lage arbeiderswoning met bijgebouw op de hoek met de Collevijnstraat, volgens kadastergegevens circa 1897 gebouwd op de wijk Houtte vaut. Verankerde, bruine baksteenbouw boven een gecementeerde plint in imitatie breuksteen en onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172061 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg (Zedelgem)
Veldkapel zogenaamd "Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen", gebouwd tussen 1875 en 1899. Witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen) met eenvoudig bekronend, smeedijzeren kruis. Tandlijst en blanco fries onder de dakrand. Smalle rondboogingang met blanco boogveld


ID: 172062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 2 (Zedelgem)
Landarbeiderswoning dwars op de straat georiënteerd, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1835. Circa 1910 wordt het huis vergroot. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172063 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 3 (Zedelgem)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf, toegankelijk via een aarden oprit. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al een volume binnen een omhaagd perceel. Circa 1840 wordt de oorspronkelijke woning ten zuiden van het erf omgebouwd tot een schuur en wordt een nieuw woonhuis ten noorden van het erf gebouwd (zie huidig). Circa 1874 wordt tegen de westkant van de woning een tweede wooneenheid gebouwd. In 1902 zijn beide woningen tot één huis samengevoegd. Woonhuis in verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Grijsgeschilderde en bepleisterde voorgevel met imitatievoegen en geometrische versieringen. Gecementeerde zij- en achtergevel. Schuurstalvolume in verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) ten zuiden van het erf.


ID: 172064 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 4 (Zedelgem)
Achterin gelegen, dwars op de straat georiënteerde boerenarbeiderswoning met aan de straat gelegen schuur. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al bebouwing met ongeveer dezelfde configuratie aangeduid. Woonhuis in witbeschilderde, verankerde baksteen met aanbouw onder lagere nok, boven een gepekte plint en zadeldaken (mechanische pannen). Schuur in bruinoranje, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en tegen de oostgevel een houten kapelletje.


ID: 172247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boudewijn Hapkenstraat (Zedelgem)
Opgericht in 1953 door de bewoners van de achterliggende hoeve ten gevolge van een belofte gedaan bij een ziekte. Rode baksteen op betonnen sokkel onder zadeldak (betonplaten) bekroond met smeedijzeren kruis. Korf- en spitsboognis met bakstenen omlijsting.


ID: 172266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boudewijn Hapkenstraat (Zedelgem)
Opgericht in 1994 door Frank Declerck en vernieuwd in 2003. Geelrode baksteen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen), rechthoekige, beglaasde deur.


ID: 172144 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brombilk 14 (Zedelgem)
Achterin gelegen moderne woning gebouwd in 2005 naar een ontwerp van Architectenbureau Nivo 21. Doosvormig volume met woongedeelte aan de zuidkant en garage en berging aan de noordkant. Het utilitair gedeelte heeft een gesloten karakter waarbij de met houten latten beklede gevel enkel wordt doorbroken door een hoge, horizontale en gevelbrede vensterzone. De volledig beglaasde zuidzijde geeft uit op de tuin en biedt uitzicht op het park van het aanpalende kasteeldomein.


ID: 13071 | Beschermd monument

Bronnendreef 7 (Zedelgem)
De eigen woning van architect Marc Dessauvage te Loppem, is beschermd als monument.