Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 171989 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koevoetveld 4 (Zedelgem)
Gelegen in een ruime tuin met gazon. De bebouwing gaat terug tot voor de opmaak van het primitief kadasterplan (circa 1830). Het kadaster registreert een vergroting circa 1881. Enkele recente aanpassingen, onder meer bij de aangebouwde stalling en het toevoegen van dakkapellen. Witte, verankerde baksteenbouw boven een gepekte plint onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat (Zedelgem)
Kerk van de Onze-Lieve-Vrouwparochie in vereenvoudigde neogotische stijl, gebouwd in 1863-1865 naar een ontwerp van provinciaal architect Pierre Buyck (Brugge). In 1918 wordt de toren door Duitse troepen opgeblazen en pas in 1924-1925 heropgebouwd. In de jaren 1970 wordt de kerk gerestaureerd. Ingang tegenover de Rembertstraat, geplaatst naar het zuidwesten en koor naar het noordoosten. Driebeukige pseudobasilicale kerk onder zadeldak met voorgeplaatste toren ten zuidwesten van de hoofdbeuk, pseudotransept en koor met driezijdige afsluiting. Centraal geplaatste toren op vierkante basis overgaand in een achthoekige klokkentoren onder ingesnoerde naaldspits en met overhoeks geplaatste, verjongende steunberen. Ingang met geprofileerde omlijsting en blanco boogveld, erboven een hoog spitsboograam. Klokkentoren met spitsboogvormige galmgaten en horloge. De traveeën worden afgescheiden door verjongende steunberen.


ID: 172256 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat (Zedelgem)
In 1925 geplaatst tegen de muur van de gemeenteschool (zie Koningin Astridstraat nr. 2). Uitgevoerd in blauwe hardsteen door de beeldhouwer Jules Pouille (Roeselare).


ID: 172260 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat 165 (Zedelgem)
Vrijstaand café in de buurt van de spoorweg, volgens kadastergegevens circa 1911 opgetrokken door brouwer Henri Depuydt uit Aartrijke. Dubbelhuis in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen) boven een grijze, bepleisterde plint.


ID: 172261 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat 181 (Zedelgem)
Hoeve langs de straat, circa 1911 opgetrokken door landbouwer Desideer Jonckheere. Woonhuis van anderhalve bouwlaag met (vroegere) geïncorporeerde stalling in verankerde, gele baksteen onder zadeldak (mechanische pannen), Oorspronkelijk een dubbelhuis, de deur is nu verbouwd tot venster.


ID: 172257 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat 4 (Zedelgem)
Op de hoek met de Kloosterstraat opgetrokken circa 1932 door de familie Vantomme. Beeldbepalend volume met opvallende, als toren uitgewerkte hoektravee en aansluitend, laag bijgebouw aan de Kloosterstraat. Verankerde, oranje baksteenbouw onder schilddak (mechanische pannen). De gevels aan de Koning Albertstraat en de hoektravee met geometrisch versierde cementbepleistering boven een plint in imitatie natuursteen. Vooruitgeplaatste ingangstravee onder schilddak (eternietleien) bekroond met pinnen. Driezijdige erker met balkon in de linkertravee. Rechthoekige muuropeningen met gecementeerde omlijstingen onder mijterboog en versierd met geometrische motieven, bewaard schrijnwerk. Eenvoudige gevel aan de Kloosterstraat met rechthoekige vensters onder lateien.


ID: 172258 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat 63 (Zedelgem)
Rijwoning, volgens kadastergegevens circa 1932 opgetrokken door Isidoor Eecloo, gemeentesecretaris van Veldegem. Enkelhuis onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint in imitatie natuursteen. Parement in rode baksteen gecombineerd met geel voor de doorlopende banden en de strekken van de korfboogvormige muuropeningen. Lage, sierlijke metalen balustrades op de verdieping.


ID: 172259 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat 95 (Zedelgem)
Huis met voortuin en achterliggend magazijn, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1947. Rode baksteenbouw onder schilddaken (mechanische pannen), gebruik van zwarte baksteen voor de plint en deuromlijsting. Inkompartij met rondboogdeur in een witte, geprofileerde omlijsting. Zijgevel met twee ronde patrijspoortvensters en witbepleisterde omlijsting, ernaast een oplopende erker.


ID: 172264 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridstraat 101-103 (Zedelgem)
Lage koppelwoning met voortuinen circa 1934 opgetrokken door de werklieden Victor Vansteelandt en Gaston Calleeuw. In spiegelbeeld gebouwde diephuizen met lage aanbouwen. Oranje, verankerde baksteen boven gecementeerde plint onder zadeldaken (mechanische pannen) met doorgetrokken dakschild boven de aanbouwen, bij nr. 103 met getrapte afwerking.


ID: 172262 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koningin Astridstraat 4 (Zedelgem)
In 1868 wordt op een perceel ten oosten van de pas opgerichte kerk (1863-1865) een school en onderwijzerswoning gebouwd. Het kadaster registreert in 1933 een uitbreiding met achteraan een nieuw gebouw, deze wordt circa 1938 vergroot. In de jaren 1970 wordt de school fasegewijs vervangen door twee nieuwe vleugels, eerst circa 1971 de dwarsvleugel en circa 1976 de straatvleugel. Tussen 1996 en 1998 wordt de school verbouwd en aangepast en de dwarsvleugel vervangen. Bakstenen gebouwen gegroepeerd rond de speelplaats. Achteraan de speelplaats een laag gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de jaren 1930. Traveeën met gevelhoge vensters afgescheiden door muurdammen. Straatgevel van circa 1976 onder plat dak met doorlopende vensterzone geflankeerd door massieve hoekblokken. Recente dwarsvleugel van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), grote vensterpartijen per travee afgescheiden door ijzeren I-balken.