Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 172213 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 24 (Zedelgem)
Opgetrokken circa 1863 aan de rand van het kasteelpark van het *"Kasteel van Loppem" als jachtopzienerswoning. Ontwerper is architect Jean Bethune (Brugge) die ook de plannen van het kasteel tekent. Vanaf de jaren 1970 uitgebaat als restaurant. Laag vrijstaand volume in verankerde, bruinrode baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen, daktegels) met verschillende nokhoogten. De woning is uitgevoerd in dezelfde neogotische stijl zoals bij het kasteel, geïnspireerd op Brugse voorbeelden. Getypeerd door het gebruik van boognissen, kruis-, klooster- en bolkozijnen en dakvenster.


ID: 173679 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 26 (Zedelgem)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken bij het kasteel van Loppem.


ID: 13135 | Beschermd monument

Steenbrugsestraat 26, 26A-B (Zedelgem)
Het kasteel van Loppem, gelegen langs de Steenbrugsestraat te Loppem, is met inbegrip van de bijgebouwen beschermd als monument bij besluit van 25 november 1985.


ID: 12555 | Beschermd monument

Steenbrugsestraat 30 (Zedelgem)
De hoeve Het Evershof te Loppem, is beschermd als monument.


ID: 172216 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 30 (Zedelgem)
Achterin en laag gelegen hoeve, omringd door hooi- en graslanden en aan westzijde toegankelijk via een deels verharde eikendreef met smeedijzeren hekken gevat in bakstenen pijlers. Het erf paalt ten oosten aan het kasteelpark van het "Kasteel van Loppem".


ID: 172217 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 45 (Zedelgem)
Wellicht uit de eerste helft van de 19de eeuw. Aan de straat gelegen tegenover het kasteeldomein van het "Kasteel van Loppem". Wellicht pachthoeve van de familie van Caloen. Losse bestanddelen. Woonhuis van anderhalve verdieping in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen). Schuurstalvolume ten noordwesten in verankerde baksteen, deels met beplanking, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Zomerkeuken ten zuidwesten van het erf.


ID: 172218 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 51-53 (Zedelgem)
Achterin gelegen eenheidsbebouwing. Staat op het primitief kadasterplan (circa 1830) aangeduid als driewoonst, nu teruggebracht tot één woning.


ID: 172211 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 6 (Zedelgem)
Beeldbepalende en halfvrijstaande, modernistische woning in 1935 ontworpen door schrijnwerker Gustave Pierardt in opdracht van zijn schoonbroer, de Loppemse schoolmeester Edmond De Knock. Baksteenbouw onder platte daken, kubistische vormgeving door de naast en achter elkaar geplaatste volumes met verschillende hoogtes. De hoeken aan straatzijde en van het achteruitliggend volume worden geaccentueerd door een getrapte afwerking. Gebruik van blauwe hardsteen voor de dekplaten op de dakranden en aflijnende verticale stroken op de hoeken. Parement met verzorgd metselwerk (klezoorverband) in bruine baksteen met opvallend voegwerk en enkele verticaal geplaatste stroken. De straatgevel op de begane grond is gemarkeerd door een erker boven een blauwhardstenen plint.


ID: 172219 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 85 (Zedelgem)
Vrijstaande burgerwoning uit de jaren 1930. Lage baksteenbouw onder mansardedak (mechanische pannen). Gevel met parement in rode baksteen boven een lage blauwhardstenen plint. (streklagen). Asymmetrisch uitgewerkt met verdiepte inkom achter een rondboogportiek geaccentueerd door witte bepleistering en hoger opgaand linkerdeel.


ID: 172220 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenbrugsestraat 93, 91A (Zedelgem)
Burgerwoning met aanpalend magazijn zogenaamd "ONS / GENOEGEN" zie gevelsteen. Verankerde baksteenbouw van drie bouwlagen boven een blauwhardstenen plint en onder zadeldak (mechanische pannen). Aanleunend magazijn oorspronkelijk enkel bestaande uit rechtertravee en later met linkse uitbreiding zie bouwnaad. Baksteenbouw onder zadeldak.