Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83999 resultaten


ID: 152954 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Frezenbergstraat 33 (Zonnebeke)
Eenvoudige, eenbeukige kapel van vier traveeën met halfronde apsis en afdekking door middel van zadeldak. Donkerrode baksteenbouw; straatgevel met plint van Atrechtse zandsteen. Trapgevel met klokkenruitertje. Roosvenster boven de luifel van het ingangsportaal met geschilderd opschrift op houten spant.


ID: 152952 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Frezenbergstraat 6 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog zogenaamd Sexton House en Zementhaus volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Naar verluidt dichter bij de weg heropgebouwde hoeve van circa 1922; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een begrint erf met hondenhok; boerenhuis, stal en dwarsschuur en afgezonderde cichorei-ast naar verluidt slechts twee jaar werkend na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 13596 | Beschermd monument

Gaverstraat (Zonnebeke)
De bescherming omvat een Duitse commandobunker.


ID: 169836 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gaverstraat (Zonnebeke)
Duitse betonnen post uit de Eerste Wereldoorlog, die hier in 1916 werd opgetrokken door de 3de compagnie van het 27ste Armierungsbataillon. Vermoedelijk gaat het om een Duitse commandopost, waar de staf van een regiment in reserve zijn tijdelijk intrek kon nemen.


ID: 153028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats (Zonnebeke)
Georiënteerd bedehuis te midden van grastuin ter hoogte van het vroegere kerkhof, aan de noordzijde dubbele rij Japanse kerselaars en haag. Kerk in 1924 heropgebouwd in de trant van het vooroorlogse naar ontwerp van architect J. Coomans. Ten zuiden van de kerk, arduinen grafsteen van 1900, en dito oorlogsgedenkteken met bronzen buste van Koning Albert ter nagedachtenis van de militaire slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Ten noordoosten, omhaagd kerkhof op grond van het kasteeldomein .


ID: 153029 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5 (Zonnebeke)
Alleenstaande pastorie ten westen van de kerk naar ontwerp van architect E. Jaspar uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin onder meer omhaagde moestuin en boomgaard. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder breed uitlopend schilddak met centrale dakkapel, - ruiter en overstekende dakrand op houten modillons.


ID: 153030 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5A (Zonnebeke)
Klooster, in feite ruim burgerhuis, middenin omhaagde grastuin. Eclectische wederopbouwarchitectuur uit het begin van de jaren 1920. Dubbelhuis van drie brede traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 152998 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluwestraat 65 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt heropgebouwd in de jaren 1924-1925 op de vooroorlogse plaats, echter niet naar het vroegere type zijnde met langgestrekt boerenhuis. Vermoedelijk naar ontwerp van architect V. Degand.


ID: 153045 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Goudbergstraat 1 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt heropgebouwd in 1924 op de vooroorlogse plaats echter met andere schikking. Gaaf bewaarde boerenwoning aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Ten oosten toegangshek tussen bakstenen hekpijlers.


ID: 153046 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Goudbergstraat 2 (Zonnebeke)
Meer kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve grosso modo aanleunend bij de regionale hoevebouw, echter met overaccentuering van de streekeigen bouwelementen. Langgestrekt boerenhuis bestaande uit een woongedeelte en een stal.