Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83998 resultaten


ID: 156647 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 17 (Zuienkerke)
Herberg Drie Koningen, in de 19de eeuw deel van één grote afspanning. Vermoedelijk 17de-eeuws, gebouwd als losstaande herberg met aanhorigheden en vermeld in 1654. Nu laag half vrijstaande hoekwoning, vijf en twee traveeën, een bouwlaag onder zadeldak, twee opkamertraveeën langs de Zakstraat onder hoger zadeldak. Witgekaleide baksteenbouw op hoge gepekte plint, muurankers, kelder en oorspronkelijk schrijnwerk. Via ijzeren hek smalle toegang tot kleine betegelde binnenkoer waarrond witgekaleid voormalig bakhuis en zomerkeuken.


ID: 156648 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 19 (Zuienkerke)
Voormalige boerenwoning in kern opklimmend tot de 18de eeuw, al aangeduid op Ferrariskaart 1770-1778, in beschermd dorpsgezicht. Boerenwoning met opkamertravee onder verspringend zadeldak, baksteenbouw met nu gecementeerd gevelparement onder houten gootlijst op klossen.


ID: 156649 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 19 (Zuienkerke)
Half vrijstaande voormalige boerenwoning, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, aanduiding op Ferrariskaart 1770-1778. Boerenwoning onder zadeldak, baksteenbouw met nu gecementeerde lijstgevel. Aan oostzijde, de knik van de straat volgend, witgeschilderde bakstenen muur.


ID: 156642 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 2 (Zuienkerke)
Burgerhuis, 19de-eeuws met oudere kern, drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, met een beschilderde, gecementeerde lijstgevel.


ID: 156650 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 23-25 (Zuienkerke)
Voormalig 19de-eeuws schoolcomplex met hoofdgebouw van 1896, opgetrokken door de zusters van de Heilige Vincentius van Lendelede. Hoofdgebouw in neoclassicistische stijl, dubbelhuis van twee bouwlagen, zolderverdieping onder zadeldak, klokkenstoeltje met klok. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen. Bakstenen bijgebouwen van één bouwlaag van 1956, namelijk ten noorden lange vleugel met klaslokalen van negen traveeën en ten zuiden kleiner bijgebouwtje.


ID: 13959 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kerkstraat, Nieuwe Steenweg (Zuienkerke)
Het centraal deel van de dorpskom van Zuienkerke is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 156751 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 1 (Zuienkerke)
De vrije rechterzijpuntgevel van de dorpswoning is opgenomen in het beschermde dorpskern van Zuienkerke. Op die gevel zijn duidelijk de sporen te lezen van de verbouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw en staat 1867, vermoedelijk de bouwdatum van de woning.


ID: 156752 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 13 (Zuienkerke)
Herberg bestaat uit twee grote, beeldbepalende panden met gecementeerde lijstgevels van twee bouwlagen, afgewerkt met houten gootlijst op klossen. Linker gedeelte met schilddak en laaddeur is het oudste en gaat terug op 19de-eeuwse herberg, het rechtergedeelte is later gebouwd of verhoogd.


ID: 156753 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 21 (Zuienkerke)
Half vrijstaande woning met tuin, teruggaand op een wagenmakerij gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Woonhuis rechts, met meer naar voor komende werkplaats, nu beiden omgevormd tot woning.


ID: 156754 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klinkestraat 10 (Zuienkerke)
Hoeve al aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571. Het huidige, langgestrekte volume onder een pannen zadeldak bevat een stalgedeelte links, een schuurgedeelte rechts daarnaast, centraal de boerenwoning met bakstenen muur ter afscherming van het erf, tenslotte een tweede stalgedeelte met bergzolder.