Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

84000 resultaten


ID: 156709 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpweg 55 (Zuienkerke)
Bakstenen hoekhuis van eerste kwart 20ste eeuw, voormalige herberg. Rode baksteenbouw van één travee + één hoektravee + drie traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 156687 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpweg 88 (Zuienkerke)
Historische herberg in de dorpskern. Hoeve met dezelfde naam voor het eerst vermeld in 1661, eerste vermelding als herberg Het Mortierken in 1768. Bakstenen herberg van zes traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak, lijstgevel met muurankers, gekaleid met gepekte plint en met bijgebouwen.


ID: 156688 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpweg 90 (Zuienkerke)
Dorpswoning gebouwd begin 20ste eeuw in lage baksteenbouw onder pannen zadeldak. Gecementeerde lijstgevel met rechthoekige vensteropeningen.


ID: 156689 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpweg 94 (Zuienkerke)
Voormalige herberg, eerste vermelding als herberg met die naam in 1768. Lang, beeldbepalend gebouw met lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Bakstenen bijgebouwen aan de vaart en achterin bunker met nis uit de Eerste Wereldoorlog, wat verwijst naar de functie van kazerne tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 156748 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Draaiboomstraat (Zuienkerke)
Houten wegkapelletje met Mariabeeld waarvan plaats wordt aangeduid als kapel op de kadastrale kaart Popp circa 1850. De huidige kapel is in de 20ste eeuw heropgericht.


ID: 156731 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duinenstraat 6 (Zuienkerke)
Hoeve met losse bestanddelen, gebouwd in het interbellum. Boerenwoning aan straatkant gebouwd in 1933. Dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlagen onder pannen zadeldak, mechanische pannen, gecementeerde gevels, beeldnis in zijgevel, rechthoekige vensteropeningen met bewaard schrijnwerk.


ID: 13905 | Beschermd monument

Dullemolenstraat 2 (Zuienkerke)
Het poortgebouw van de hoeve, zogenaamd 't Oosthof, is beschermd als monument.


ID: 156749 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dullemolenstraat 2 (Zuienkerke)
Historische hoeve die teruggaat tot een motteburcht met opperhof, neerhof en dubbele verdedigingsgracht, voor het eerst vermeld in 1468. Nu met losse bestanddelen opgesteld aan de vier zijden van een onverhard erf. Het poortgebouw wordt al op 17de-eeuwse kaarten aangeduid en is vermoedelijk nog ouder. Boerenwoning uit 1845 van één bouwlaag en zeven traveeën onder een pannen zadeldak. Op de hoger gelegen motte, een bakhuis en varkensstal, respectievelijk uit 1882 en 1918. Een lange stalvleugel met een 17de- en een 18de-eeuws gedeelte. Grote schuur met geïncorporeerd dubbel wagenhuis, al aangeduid op 17de-eeuwse kaarten maar met beeldbepalende verbouwing van 1882.


ID: 13906 | Beschermd monument

Heerweg 3 (Zuienkerke)
De hoeve, zogenaamd Den Hoeckaert, is beschermd als monument. De bescherming omvat het boerenhuis met geïncorporeerde stal en schuur, het bakhuis/zomerkeuken, de koeienstal en de varkensstal.


ID: 156750 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heerweg 3 (Zuienkerke)
Hoeve met vier losse bestanddelen, in L-vorm rond een begraasd erf geplaatst. Eerste vermelding van de hoeve in 1690. Boerenwoning met geïncorporeerde stal en schuur, vermoedelijk teruggaand tot de 17de eeuw. Dit langgeveltype is opgetrokken uit verankerde baksteenbouw onder een mank zadeldak met Vlaamse pannen. Langwerpig witgekalkt bakhuis, groot stalvolume met hooizolder en kleine bakstenen varkensstal in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. De toegang tot het erf is afgesloten met een ijzeren hekken tussen twee witgeschilderde bakstenen pijlers.