Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 163550 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zwevegemstraat 54 (Anzegem)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve met volumes van rode baksteen onder zadeldaken en met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Zuidoostelijke erfoprit met vernieuwd ijzeren hek geflankeerd door lindeboom en treurwilg. Woonhuis ten noordwesten, schuur ten noordoosten en stal ten zuidoosten. Buiten het erf, bakhuisje ten westen. Dwarsschuur gedateerd met jaaranker 1874 in zijgevel,


ID: 173738 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat (Ardooie)
Duitse militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken langs de Ardooisestraat. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting.


ID: 171409 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 11 (Ardooie)
Vrijstaande notariswoning en bijgebouw met neo-Vlaamse renaissancekenmerken. Gebouwd in 1904 in opdracht van notaris en bankier Benoni David-Verscheure die in 1900 de betrekking van zijn voorganger Jules de Mûelenaere heeft overgenomen. In totaal zes traveeën: vijf traveeën van twee bouwlagen onder haakse zadeldaken.


ID: 171410 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 18-22 (Ardooie)
Samenstel van twee burgerwoningen gebouwd in 1907 in opdracht van landbouwer Gustaaf Derudder. Tweelaagse woningen in donkerrode baksteen van elk vier traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen).


ID: 171411 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 23 (Ardooie)
Hoeve bestaande uit 20ste-eeuwse gebouwen, gelegen op oudere site op de zuidelijke hoek met de Sint-Maartensstraat, reeds zichtbaar op de Ferrariskaart (1770-1778) als drie gebouwen rond een centraal erf. Vrijstaande woning op L-vormig plattegrond met haakse zadeldaken, (respectievelijk mank- en gewolfd zadeldak) met houten kroonlijst. Groot bijgebouw aan oostzijde in gele baksteen onder geknikt zadeldak.


ID: 171412 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 26 (Ardooie)
Woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1934 voor bakker Cyriel Cassier-Vanhoutte. Tussen 1942 en 1946 bewoond door Hilaire Coolsaet, laatste notaris van Koolskamp. Halfvrijstaand onderkelderd diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok dwars op de straat, mechanische pannen).


ID: 171408 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 3 (Ardooie)
Woonhuis, volgens kadaster gebouwd in 1899 door de landbouwers Camiel en Pharaïlda Devisschere. Breedhuis van vijf traveeën, een bouwlaag onder leien mansardedak (nok evenwijdig met de straat, vernieuwde dakvensters). Nieuwe gootlijst.


ID: 173737 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 3 (Ardooie)
Duitse militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De bunker is opgetrokken vlakbij de Vrije Basisschool, waar tijdens de oorlog een Duits hospitaal was ingericht.


ID: 171413 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 60 (Ardooie)
Woning volgens kadaster gebouwd in 1932 door Jozef De Ceuninck-Deroo, telegraafbediende uit Koolskamp. Vrijstaande woning in rode baksteen met drie traveeën en twee bouwlagen (nok dwars op de straat, mechanische pannen).


ID: 170898 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Autvijverstraat 2 (Ardooie)
Neerhof van het voormalige kasteel van Autvyver, voornamelijk bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen, met duiventoren minstens opklimmend tot de 18de eeuw en cichorei-ast uit het interbellum.