Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 170909 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beverensestraat 89 (Ardooie)
Gebouwd circa 1937 voor handelaar Henri Platteeuw. Hoekpand met Gapaardstraat op L-vormig grondplan, in rode baksteenbouw onder zadeldak in rood- en zwartgeglazuurde mechanische pannen.


ID: 170911 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blekerijstraat 3 (Ardooie)
Traditionele interbellumwoning, opgetrokken in 1932 voor tuinbouwer Modest Popelier-Vandewynckel. Op dat moment loopt de straat slechts vanaf de Brugstraat tot ter hoogte van nummer 1, en loopt voor de woning nog de Roobeek. Breedhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat).


ID: 170912 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blekerijstraat 5 (Ardooie)
Basisschool, in 1935 opgericht als kleuterschool door het klooster van de Heilige Kindsheid. In 1946-1947 wordt aan de bestaande kleuterklasvleugel een bouwlaag toegevoegd en circa 1957 wordt een grote vleugel voor de lagere school bijgebouwd. Schoolgebouw bestaande uit twee vleugels van twee bouwlagen in rode baksteenbouw op L-vormig grondplan, onder zadel- en schilddak in mechanische pannen.


ID: 14915 | Beschermd monument

Bloemgatstraat, Kasteelstraat 1-2, Veldkaaistraat (Ardooie)
Deze bescherming betreft het drevenpatroon met zomereiken en bruine beuken bij het Kasteel de Jonghe, alsook het calvariekruis (met een cirkelvormige zone van 10 meter errond) en een aanvullende strook van telkens 7,5 meter van de aanpalende percelen langsheen de oostelijke en westelijke toegangsdreef, een zone rond het voorplein en rond de speigelvijver, een strook van gemiddeld 20 meter breed voor de zuidelijke en noordelijke ontsluitingsdreef.


ID: 170913 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bloemgatstraat 3 (Ardooie)
Herberg " 't Bloemgat". Eenlaagswoning met stalgedeelte, in witgeschilderde baksteenbouw, onder zadeldak in zwartgeglazuurde Vlaamse pannen. Een kaart bij het landboek van Meulebeke uit 1654-1656 geeft de herberg "Blomgadt" weer gelegen aan de zuidzijde van de straat.


ID: 170915 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat (Ardooie)
Tabaksast, gelegen aan de noordzijde van de voormalige hoevesite op nummer 3. Tabaksast op vierkant grondplan in lichtrode baksteenbouw onder betonnen tentdakconstructie met schouw.


ID: 170916 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterstraat 1 (Ardooie)
Boerenarbeiderswoning uit het derde kwart van de 19de eeuw, gelegen aan de noordzijde van de straat. Volgens kadaster opgetrokken in 1874, in opdracht van Eduard Vanbrabant, gekend als molenaar uit Ardooie. Eenlaagse woning in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 170917 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brabantstraat 1, 1A (Ardooie)
Rond 1864 wordt aan de westzijde van Polenplein nummer 13, toen bestaande uit twee kleine woningen uit het eind van de 18de of begin van de 19de eeuw, een derde woning (nr. 1) aangebouwd met kleine berging aan de straatzijde, eigendom van de Ardooise landbouwer Preneel Callewaert. In 1906 wordt het oostelijke stuk van de woning, door het kadaster als "werkhuis" benoemd. Eenlaagsbouw onder zadeldak.


ID: 170919 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brabantstraat 59 (Ardooie)
Kleine woning van een bouwlaag en drie traveeën in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Ommuurde voortuin. Eenlaagswoning, opgetrokken in 1936 voor weduwe Alphonse Tommelin-Robays.


ID: 170921 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugsebaan 4 (Ardooie)
Wordt weergeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve toegankelijk via de Nijverheidsstraat, erftoegang tussen twee nieuwe witgekalkte erfpijlers. Vrijstaande gerenoveerde hoevegebouwen in rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken, rondom nieuw aangelegd erf in bestrating en grasperken. Ten oosten een stalvolume; ten zuiden een schuurvolume.