Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 171279 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 106 (Ardooie)
Opgetrokken in 1921 voor timmerman Julius Vanneste-Thevelein. Eenlaags woonhuis in rode baksteenbouw van zes traveeën onder mansardedak in mechanische pannen.


ID: 171281 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 69 (Ardooie)
Hoeve met losstaande hoevegebouwen rondom een verhard erf, toegankelijk via een ijzeren hek tussen gekandelaarde lindes. Aan de noordzijde bevindt zich het boerenhuis in roodbakstenen eenlaagsbouw onder zadeldak, dat rond 1880 vergroot werd aan de westzijde of mogelijk integraal vernieuwd werd, en tijdens het interbellum nogmaals aangepast. Aan de noordzijde het boerenhuis in roodbakstenen eenlaagsbouw onder zadeldak.


ID: 171277 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 7-9 (Ardooie)
Samenstel van twee woningen in spiegelbeeldschema, gebouwd in 1936 voor Marie-Louise en Frans Lioen, laatst genoemde gekend ten kadaster als kleermaker uit Ardooie.


ID: 171280 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 71 (Ardooie)
Voormalige herberg De Landman, uit het tweede kwart van de 19de eeuw, met cichorei-asten uit 1873 en 1894. Eenlaagsbouw van zes traveeën in donkerrode baksteen onder zadeldak in mechanische pannen. Bakhuisje ten noorden.


ID: 171460 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 87 (Ardooie)
In kern minstens opklimmend tot tweede helft van de 17de eeuw, met vooral 19de-eeuwse bijgebouwen. Ten westen het boerenhuis van zeven traveeën onder geknikt zadeldak met mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat, nieuw dakvenster). Restant van een langgerekt schuurstalvolume aan zuidzijde van het erf en aangebouwde overdekte mestvaalt aan westzijde. Aan noordzijde, ast. Achtergelegen bakhuis


ID: 171461 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat 89 (Ardooie)
Op zijn minst opklimmend tot het midden van de 16de eeuw maar met verbouwd woonhuis en 19de- en 20ste-eeuwse bijgebouwen. Toegankelijk via twee overhoekse bakstenen hekpijlers met natuurstenen dekstenen en recent hekwerk. Vernieuwd boerenhuis van zeven traveeën en een bouwlaag onder zadeldak met mechanische pannen. Schuur en stal.


ID: 171463 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Zwevezeelsestraat 14 (Ardooie)
Minstens 18de-eeuws boerenhuis en 19de-eeuwse bijgebouwen. Twee resterende historische hoevegebouwen in donkerrode baksteen onder zadeldak. Schuur.


ID: 171465 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Padderijstraat 4 (Ardooie)
Reeds vernoemd in de Atlas der Buurtwegen (1846) als "cabaret den Uyl". Het gebouw krijgt wellicht zijn huidige uitzicht wanneer brouwer Palmer Schotte het café circa 1920 heropbouwt. Eenlaags hoekpand in donkerrode baksteen, drie voor- en twee zijtraveeën onder mansardedak in mechanische pannen en halfronde leien.


ID: 171289 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pittemsestraat 103 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 20ste-eeuwse bestanddelen, gelegen op oudere site van herberg "Rysselende". Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met Brugsebaan). Witbakstenen banden, korfbogige muuropeningen met bewaard houtwerk (schuif- en T-ramen).


ID: 171285 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pittemsestraat 20-24 (Ardooie)
Vlasfabriekssite Debruyne, bestaande uit de woningen van vader en zonen Debruyne uit 1936 en 1946, met achterliggende vlasschuren en -loodsen uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw. Nummers 20-22, vrijstaande tweelingvilla's van twee bouwlagen in gele baksteenbouw onder leien schilddaken; rechthoekige muuropeningen, vierkante erkeruitbouwen, vernieuwd schrijnwerk. gsheen de Vlasstraat een weegbrug met houten liggers en weegmechanisme in bijgebouw.