Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 128598 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 31 (Assenede)
Alleenstaand neoclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, gebouwd in 1898. Sobere, nu gecementeerde en witgeschilderde voorgevel.


ID: 128599 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 38-40 (Assenede)
Alleenstaand burgerhuis met links aansluitend ijzeren hek naar achterliggende tuin. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak volgens opschrift en kadasterarchief gebouwd in 1903 door advocaat Van Hoorebeke. Art-nouveaugetinte voorgevel gemarkeerd door een houten erker met bekronend balkonhek en getrapt dakvenster.


ID: 128600 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 47 (Assenede)
Alleenstaand spoorwachtershuis bij de spoorlijn Zelzate - Eeklo, geopend in 1870 en stopgezet in 1950. Dubbelhuis in decoratieve baksteenarchitectuur, drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, gebouwd in 1898. Voorgevel uitziend op voormalig stationsplein.


ID: 128601 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 5-7 (Assenede)
Twee gekoppelde interbellumwoningen met flankerende garages, twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, gebouwd in 1937. Parement van gele baksteen op een plint van bruine baksteen.


ID: 128603 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 15 (Assenede)
In de eerste helft van de 20ste eeuw gekend als koffiebranderij en confituurfabriek Poppe. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met oudere kern van één bouwlaag en heden verankerde bepleisterde en geschilderde voorgevel op geschilderde plint. In achterbouw, bewaarde vroegere bedrijfsgebouwen, volgens het kadasterarchief opgericht in 1942.


ID: 128604 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 23 (Assenede)
Dorpswoning van vier traveeën onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief nieuw gebouwd in 1870. Bepleisterde en geschilderde voorgevel afgelijnd door vlakke pilasters en een uitgewerkt hoofdgestel met geprofileerde architraaf, fries en houten kroonlijst op klossen.


ID: 128605 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 25-35 (Assenede)
Rijkswachtkazerne, gebouwd in 1934 door de brouwersfamilie Van Acker. Het bakstenen wooncomplex bestaat uit vijf huisjes met twee bouwlagen en pseudomansardedak, in twee blokken van twee en drie woningen haaks op elkaar gebouwd met in de hoek een oorspronkelijke laagbouw met een bureel met twee cellen, een fietsberging en een gezamenlijke wasplaats. Het voorpleintje is afgesloten door een lage betonnen omheining.


ID: 128606 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 3 (Assenede)
Herberg met rolbaan naar ontwerp van architect A. De Pape. Witgeschilderd bakstenen hoekhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.


ID: 128607 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 5 (Assenede)
Brouwerswoning van de brouwerij Van Hoorebeke die opgericht werd door Julien Van Hoorebeke in 1898 naar ontwerp van architect Charles Cambien-Spruyt op de plaats van de vroegere brouwerij Bovijn. Enkel de in 1903 gebouwde Imposante vrijstaande eclectische constructie met kasteelallures bleef in het immense, deels ommuurde en van fraaie hekken voorziene terrein bewaard.


ID: 128610 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koning Albertstraat (Assenede)
Het huidige kerkgebouw dateert van 1781 en werd gebouwd in opdracht van de Gentse Sint-Pietersabdij, het kapittel van Doornik en de cisterciënzerabdij van Flines, tiendheffers van de parochie sinds 1261. Voor de bouw van de kerk werden de plattegronden en doorsneden van de in 1776 gebouwde kerk van Lembeke, gebruikt. Het gebouw werd opgetrokken in een sobere classicistische baksteenarchitectuur, oorspronkelijk verlevendigd door kenmerkende bepleisterde platte banden.