Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 128633 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 6 (Assenede)
Burgerhuis gebouwd in 1778 door notaris Franciscus Xaverius Mys en zijn echtgenote Anna Jacoba Pijnaert en toegeschreven aan de Gentse bouwmeester Jan Baptist Simoens. Het burgerhuis is een mooi voorbeeld van classicistische architectuur door de aanwezige kenmerkende Lodewijk XVI-decoratie. De voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak.


ID: 128634 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 7, Stadhuisstraat (Assenede)
Aan de Markt palend dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, vernieuwd in 1937. Bakstenen parement op hoge arduinen plint, gemarkeerd door een dieperliggende deur en driezijdige erker met aansluitend balkon op de bovenverdieping. Aan de Stadhuisstraat palend bakstenen maalderijgebouw van oorspronkelijk twee bouwlagen en zadeldak.


ID: 128637 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Menneken 10 (Assenede)
Achterin, aan het vroegere molenpad ingeplant voormalig molenaarshuis, gebouwd in 1897 door molenaar J.B. Kerckhaert-De Pestele van de vroeger ernaast gelegen stenen oliewindmolen, minstens teruggaand tot het begin van de 19de eeuw. Laag, gewit bakstenen huis van drie traveeën onder pannen zadeldak met dakvenster boven de centrale deur.


ID: 128638 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Menneken 4 (Assenede)
Achterin, aan de splitsing van de toegangsweg tot het vroegere station en het oude molenpad ingeplant gebouw, verscholen achter een imposante zilverlinde. Oorspronkelijk café, gebouwd in 1898 door brouwer Ed. Aldeweireldt op de plaats van de oude herberg " 't Schuttershof" bij het station.


ID: 128642 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meuleken (Assenede)
De gemeentelijke begraafplaats werd aangelegd in 1857 en uitgebreid naar het noorden in 1894. De oorspronkelijke begraafplaats heeft een symmetrische aanleg met centraal gelegen monumentale grafkelder. Het ijzeren toegangshek wordt geflankeerd door twee, haaks op de straat ingeplante gebouwtjes. De sobere bakstenen constructies waren oorspronkelijk gevangenhuis, grafmakerswoning en lijkhuisje.


ID: 128639 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meuleken 21 (Assenede)
Vrijstaand huis, gebouwd in 1911, met twee bouwlagen en zadeldak, opvallend door zijn voorgevelparement van zwarte en beige faiencetegels met op de bovenverdieping ingewerkte huisnaam.


ID: 113368 | Beschermd monument

Molenhoek (Assenede)
Deze bescherming betreft bunker 16 van de Duitse bunkergroep Heide, onderdeel van de Hollandstellung.


ID: 128643 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenhoek (Assenede)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, ter hoogte van Heide opgetrokken als onderdeel van de'Hollandstellung.


ID: 128645 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Muikemstraat 18 (Assenede)
Boerenwoning met voortuintje, toegankelijk via ijzeren hek aan betonnen stijlen in imitatieboomstammen. Bakstenen huis van één bouwlaag met lijstgevel met dubbelhuisopstand onder zadeldak, volgens het kadasterarchief van 1927.


ID: 128647 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwburgstraat 16 (Assenede)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en beboomd erf, afgesloten door ijzeren hek, met gekasseide oprit naar hoevegebouwen. Boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak. Houten wagenhuis van drie traveeën onder zadeldak. In boomgaard, drie betonnen grassilo’s, naar verluidt van circa 1940.