Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 128709 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Weststraat 7 (Assenede)
Stichting van een klooster en school door de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo van Opwijk in 1870 in een bestaand herenhuis aan de straat; uitgebreid met klaslokalen en een grote zaal in 1879. In 1925 werd een nieuw schoolgebouw opgericht achter in de tuin. Het kloosterhuis en een deel van de oude schoolgebouwen aan de straatzijde werden gesloopt en vervangen door een nieuwe baksteenbouw. Behouden schoolvleugel in de tuin van elf traveeën onder pannen zadeldak opgetrokken in een verzorgde baksteenarchitectuur van oranjerode baksteen op een grijze plint.


ID: 128710 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wildestraat 14, 14A (Assenede)
Twee achterin gelegen gerenoveerde boerenwoningen onder verspringende pannen zadeldaken. Nummer 14A, volgens de Poppkaart uit midden 19de eeuw.


ID: 162192 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 19 (Avelgem)
Dieper in gelegen, dwars op de straat ingeplant boerenarbeidershuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel, licht getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk.


ID: 162191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 20 (Avelgem)
Kleine, half vrijstaande landelijke woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van witbeschilderde baksteen met tandlijst. Rechthoekige muuropeningen met rechte latei verfraaid met ruitvormige geglazuurde tegels.


ID: 162193 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Achterdriesstraat 60 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve, bestaande uit losse bestanddelen, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Schuur en woonhuis reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Ten noordwesten het boerenhuis, schuren ten noordoosten en zuidwesten en wagenhuis ten zuidoosten. Woonhuis van rode baksteen verfraaid door fries. Bewaarde handpomp voor het woonhuis.


ID: 162405 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blauwe-Poortstraat 3 (Avelgem)
Hoeve reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als Blauwe Poort, bestaande uit losse bestanddelen binnen ovaalvormige omwalling. Aan de straat gemarkeerd door bakstenen kapelletje op cirkelvormige plattegrond. Deels behouden omwalling ten noorden. Ten zuidwesten van het erf boerenhuis, ten noorden dwarsschuur en ten zuiden stalvleugel.


ID: 162241 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat 2 (Avelgem)
Historische hoeve, zogenaamd "Het Ganzenhof", ontstaan in de 13de eeuw uit de belastingpachthoeve van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal van Oudenaarde. Huidig gebouwenbestand met 18de-eeuwse kern, 19de-eeuwse schuur, zie jaarankers "18..9". Losse bestanddelen, al dan niet beschilderde baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Stal, poortgebouw en schuur met heilignisje.


ID: 162195 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat 34 (Avelgem)
Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rond een deels verhard erf. Oostelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers met ijzeren hek, ten noordoosten het woonhuis van zes traveeën en ten zuidwesten de schuur. Bewaarde handpomp voor het woonhuis.


ID: 162196 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat 44 (Avelgem)
19de-eeuws enkelhuisje van witbeschilderde baksteen met aansluitend voormalige schuur, thans ook in gebruik als woonhuis. Zijpuntgevel gemarkeerd door asemgaten en vlechtingen.


ID: 162168 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bossuitstraat 9 (Avelgem)
Laag 19de-eeuws boerenarbeidershuis, getypeerd door de gewitte gevel en de afgesnuite zuidelijke hoek. Deels gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Ten noorden, aanpalend nutsgebouw, deels in gebruik als woonhuis.