Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 129508 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vissegem (Brakel)
Wegkapelletje naast lindeboom op linker straathoek met Blomveld. Een eenvoudige lage rechthoekige bakstenen kapel met leien zadeldakje die sinds 1985-1986 een grotere kapel van na de Eerste Wereldoorlog vervangt.


ID: 129505 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vissegem 11 (Brakel)
Gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw, teruggaand op oudere hoeve met in U-vorm aaneensluitende bakstenen gebouwen; naar verluidt na verkoop in 1911 woning aangepast en met halve verdieping verhoogd. Rechts aanleunende overzolderde poort met doorrit en in de gevel geïntegreerde open kapel.


ID: 129506 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vissegem 16 (Brakel)
Gesloten hoeve, ingeplant aan de straat, nog deels minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Toegangspoort met doorrit opgenomen midden in de gewitte bakstenen bedrijfsvleugel met stallen aan de straat. Rechts naast poort uitgespaard rechthoekig gevelnisje.


ID: 129517 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wielendaalstraat 62 (Brakel)
Villa, in 1954 gebouwd naar ontwerp van architect L. De Pessemier op plaats van oudere hoeve met losse bestanddelen. Markant volume met hoge puntgevels met houten bebording in geveltoppen; links afgeschuinde hoeknis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Ten oosten, achter woonhuis voormalig ouder bedrijfsgebouw.


ID: 129519 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wolfskerke 10 (Brakel)
In 1663-1664 en in 1755-56 grotendeels vernieuwd semigesloten hoevecomplex met bakstenen hoevegebouwen onder rode pannen zadeldaken en met gewitte straatgevels. Toegangspoort opgenomen in zuidvleugel aan straatzijde tussen stallen en boerenwoning. Langgerekte deels gekasseide rechthoekige binnenplaats met gekasseide brede doorgang op de noordwesthoek naar het achterliggende grootste bedrijfsgebouw. Eenvoudig rechthoekig bakstenen kapelletje gebouwd in 1953.


ID: 5338 | Beschermd monument

Kerkedreef, Mikhof, Miksebaan (Brasschaat)
De bescherming als monument betreft een gevlochten beukenhaag langs de moestuin ten noordwesten van Hof ter Mick.


ID: 21165 | Beschermd monument

Rustoordlei (Brasschaat)
Deze bescherming betreft het devotiepark met parkaanleg, Lourdesgrot en bron, openluchtpreekstoel, pelgrimshut, Zeven Weeënweg, Kruisweg en Sint-Rochuskapel.


ID: 106253 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rustoordlei (Brasschaat)
In de wijk Rustoord in Brasschaat is ten noorden van de parochiekerk een religieuze tuin gelegen, bestaande uit een Mariapark en een kruisweg.


ID: 4401 | Beschermd monument

Broeckhovenstraat 5 (Brecht)
De bescherming als monument betreft de Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeënkapel.


ID: 106266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Broeckhovenstraat 5 (Brecht)
Kapel omringd door lindebomen. Opnieuw opgericht in 1642 op plaats van oudere kapel verwoest in 1584.