Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168108 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Galgeveld 58 (Beernem)
Het kasteel bevindt zich samen met de hoeve binnen een rechthoekige omwalling. Het beboste domein is toegankelijk via een bakstenen brug aan de straatzijde, afgebakend door twee vierkante bakstenen pijlers met arduinen dekplaten, waartussen een smeedijzeren hekken. Het kasteel werd gebouwd tussen 1813 en 1829. Het kasteel vertoont een onregelmatige plattegrond en een opstand van drie bouwlagen onder pannen schilddaken.


ID: 168109 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Galgeveld 60 (Beernem)
Langgevelhoeve gelegen binnen een omwalling met het kasteel Galgenveld. Het perceel wordt vooraan afgebakend door een betonnen afsluiting en aan de achterzijde door een bakstenen tuinmuur horende bij het kasteel. Fasegewijs tot stand gekomen: het volume is opgetekend op de Ferrariskaart van 1770-1778. Verankerde en witbeschilderde baksteenbouw met gepekte plint. Geheel van negen traveeën en een bouwlaag onder een doorlopend pannen zadeldak.


ID: 168105 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Galgeveld 9 (Beernem)
Vrijstaand woonhuis met geïntegreerde lagere stal en klein, lager volume onder lessenaarsdak, gebouwd in 1874. Voortuin met betonnen afsluiting. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak. In de voorgevel bevindt zich een keperboogvormige nis met polychroom Mariabeeld.


ID: 167843 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaerts-Zuid 50 (Beernem)
Vrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, met geïntegreerde stalling/smidse van één bouwlaag, gebouwd in 1882 in opdracht van hoefsmid Godderis.


ID: 167844 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaerts-Zuid 52 (Beernem)
Lage boerenarbeiderswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Voormalig Gevaertsschooltje, een klein gemengd lager schooltje voor de kinderen van de wijk Gevaerts. Het huidige volume staat weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830 als een kleine tweedelige woning. Volgens het kadaster wordt de woning in 1862 vergroot en wordt er een schooltje en een woongelegenheid voor een onderwijzer ingericht.


ID: 167845 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaerts-Zuid 53 (Beernem)
Lage boerenarbeiderswoning met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Links een lager volume met volledig blinde gevel aan de straatzijde, mogelijk smidse. Verankerde baksteenbouw met gecementeerd parement. Rechthoekige muuropeningen met bepleisterde en beschilderde latei. Deels behouden schrijnwerk. Bijhorende achterliggende stalling en bakhuisje.


ID: 167846 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gevaerts-Zuid 55 (Beernem)
Eéngezinswoning, oorspronkelijk gebouwd als een tweewoonst in 1871 met links een geïntegreerde stal. Verankerde baksteenbouw met gecementeerd parement. Uitbreiding van de rechterwoning met een bijkomend volume aan de rechterzijde en een achterliggend nutsgebouwtje circa 1901.


ID: 167847 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Halvemaanstraat 8 (Beernem)
Grosso modo met huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778. Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Erftoegang geflankeerd door twee hekpijlers. Linker pijler met ingewerkte beeldnis. Boerenwoning met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Geïntegreerde stal, een lager volume van verankerde rode baksteen. Vrijstaande schuur en stal van verankerde rode baksteen onder een pannen zadeldak.


ID: 167850 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 14-15 (Beernem)
Tweewoonst opgetekend op het primitief kadasterplan van circa 1830. Boerenhuis evenwijdig met de straat gebouwd als een tweewoonst van telkens drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, opgevat als een verankerde, witgeschilderde baksteenbouw.


ID: 167849 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 3 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning, ingeplant op een groot perceel. Staat weergegeven samen met een landgebouw op het primitief kadasterplan van circa 1830.