Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168036 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

M. Matthysstraat 6 (Beernem)
Neoclassicistisch enkelhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag. Een gelijkaardig volume wordt reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830, maar is wellicht ouder.


ID: 168023 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maandagse 1 (Beernem)
Landhuis met onregelmatige plattegrond in historiserende stijl. Ingeplant op een groot perceel doorlopende tot de Weg naar Sint-Kruis en volgens het kadaster gebouwd in 1912. Oranjerode baksteenbouw in combinatie met natuursteen voor de kozijnconstructies. Hoog zadeldak met brede dakoversteken en getrapte dakvensters. Bijhorende ommuurde moestuin.


ID: 168141 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maria-Aaltersteenweg 1 (Beernem)
Lage arbeiderswoning fasegewijs tot stand gekomen. De drie oostelijke traveeën waren oorspronkelijk een landgebouw, voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan van 1829 en volgens het kadaster omgevormd tot woning in 1903. De vier westelijke traveeën werden in 1852 gebouwd als een tweewoonst.


ID: 168144 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maria-Aaltersteenweg 32 (Beernem)
Omwalde hoeve met toegangsdreef voorzien van twee monumentale tamme kastanjebomen als erfafbakening. Geheel volgens kadaster gebouwd in 1862. Voorheen bevond zich op deze site een woonhuis en schuur die voor het eerst waren weergegeven op het primitief kadasterplan van 1829. Het huidige bakhuis maakte deel uit van de oorspronkelijke hoeve.


ID: 168145 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maria-Aaltersteenweg 33-34, 35, 33A (Beernem)
Kasteeldomein met omwald kasteel bereikbaar via een toegangsbrug en jachtwachterwoning met wagenhuis. Kasteelhoeve met schuur waarin een smidse en aardappel- en fruitkelder bewaard zijn. Ommuurde moestuin met hek, serres, bergplaats en kippenhok en omhaagde hoogstamboomgaard ten zuiden. Parkaanleg in landschappelijke stijl met tot vijver omgevormde walgracht met tuinbruggen, tuinbeeld, ijskelder, gazons, solitaire bomen en bomengroepen, struikenmassieven en parkbos. Domein verbonden met de omgeving door dreven en toegankelijk via hekken en hekpijlers.


ID: 168142 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maria-Aaltersteenweg 4 (Beernem)
Dubbelhuis van drie traveeën en een bouwlaag onder een gemansardeerd pannen zadeldak met twee dakkapellen, volgens het kadaster volledig herbouwd in 1921.


ID: 173670 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt (Beernem)
Halfondergrondse betonnen militaire post centraal op de markt van Oedelem. Het betreft meer bepaald een Duitse bunker, die vermoedelijk in het najaar van 1917 is opgetrokken in functie van de Ortskommandantur Oedelem.


ID: 168024 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 1 (Beernem)
Vrijstaand gebouw van zes traveeën, drie rechter traveeën met verhoogde begane grond, drie linkertraveeën met twee bouwlagen onder een pannen zadeldak gevat tussen twee trapgevels. De monumentale gevel van de raadzaal wordt bekroond door een centraal dakvenster voorzien van volute topgevel met decoratieve cartouches waarvan een met opschrift ANNO/1752. Kelder opgebouwd uit twee eenvoudige parallelle tongewelven.


ID: 168027 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 10 (Beernem)
Halfvrijstaande woning. Volgens het kadaster gebouwd in 1880. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Roodbakstenen lijstgevel opgesmukt met bepleisterde en witgeschilderde ornamentiek.


ID: 168028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 11 (Beernem)
Locatie van de voormalige herberg De kroon, reeds vermeld in het landboek van 1657-1659. Halfvrijstaande woning. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd volgens het kadaster in 1935 samen met het buurpand.