Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168046 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudezakstraat 26-28 (Beernem)
Eenheidsbebouwing van twee éénlaagswoningen van respectievelijk drie en twee traveeën en één bouwlaag onder gemansardeerd pannen zadeldak. Volgens het kadaster werden de huidige volumes gebouwd in 1872. De gevels zijn vermoedelijk aangepast in de jaren 1930.


ID: 168038 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudezakstraat 3 (Beernem)
De Sint-Lambertuskerk is uitgewerkt in een classicerende barok en is opgebouwd uit rode baksteen en blauwe hardsteen, kalkzandsteen en Euvillesteen voor de venster- en deuromlijstingen en de ornamentiek. Oudste delen van de kerk dateren van 1629-1630. Vandaag is enkel het gedeelte aan de noordzijde van de kerk behouden als kerkhof. Het is afgesloten door een bakstenen muurtje met betonnen dekstenen.


ID: 168047 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudezakstraat 30 (Beernem)
Eénlaagswoning met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak, gebouwd circa 1878. Verankerde baksteenbouw, beschilderd boven een gecementeerde plint.


ID: 168048 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oudezakstraat 32 (Beernem)
Samenstel bestaande uit twee woningen gebouwd volgens een repeterend schema van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1869. Bepleisterde en beschilderde verankerde baksteenbouw met een donkere plint. Bij rechtse woning een herdenkingsplaat met opschrift.


ID: 167878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Parkstraat 69 (Beernem)
Volgens het kadaster zijn de gebouwen fasegewijs tot stand gekomen: woonhuis, vrijstaande dwarsschuur en bakhuis gebouwd in 1862 na afbraak van een ouder woonhuis. Bouw van twee kleine erfgebouwen in 1879. Boerenhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Vrijstaande imposante schuur, verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels.


ID: 168049 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pinstraat 2 (Beernem)
Woonhuis met bijhorend landgebouw reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830. Beide worden volgens het kadaster vergroot in 1954. Boerenhuis van vijf traveeën en een bouwlaag onder asymmetrisch pannen zadeldak. Vrijstaand tweeledig bakhuisje.


ID: 168050 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Praatstraat 2-3 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een lange onverharde dreef afgezoomd met eiken. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd verhard erf. Grondig verbouwde 19de-eeuwse volumes en nieuw woonhuis.


ID: 168051 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Praatstraat 4 (Beernem)
Hoeve parallel aan de straat gebouwd bestaande uit een woonhuis en een nutsgebouw aan de straat gelegen. Op het primitief kadasterplan van circa 1830 is hier een tweewoonst opgetekend. Volgens kadastergegevens geheel herbouwd in 1935, vermoedelijk is toen enkel het woonhuis herbouwd en bleven de nutsgebouwen behouden.


ID: 168052 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Praatstraat 8-9 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een geasfalteerde weg. Volgens historische bronnen zou de hoeve oorspronkelijk eigendom zijn geweest van het klooster van de wilhelmieten te Brugge. Volgens het kadaster werd de achterbouw van het woonhuis afgebroken in 1878. Tegelijk werd de schuur afgebroken en werd op dezelfde plaats een veel ruimer volume opgetrokken. Hierin werd in 1895 aan de noordkant een woonhuis ingericht. Aan de erftoegang aanwezigheid van een kapel.


ID: 167882 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reigerlostraat 10 (Beernem)
Historisch gegroeid gebouwencomplex ingeplant op een domein van 62 hectare groot. Elk paviljoen heeft een eigen tuin en de meeste werden in hun oorspronkelijke staat bewaard. Bijhorend domeinbos van 8 ha groot voorzien van een visvijver en een kleinveeboerderij.