Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168053 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rogierveldstraat 4 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning met geïntegreerde staltravee staat loodrecht op de straat ingeplant. Toegankelijk via smeedijzeren hekken. Volgens het kadaster gebouwd in 1872 na afbraak van een ouder woonhuis.


ID: 167886 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rollebaanstraat 1 (Beernem)
Oorspronkelijk stond hier de zogenaamde costerie of het kostershuis. Fasegewijs tot stand gekomen. Het huidige uitzicht is het resultaat van restauratiewerken in de loop van 2006 naar ontwerp van architect D. Bonamie. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak waarin klimmend dakkapel boven voordeur. Verankerde rode baksteenbouw boven gecementeerde plint.


ID: 167874 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rollebaanstraat 11 (Beernem)
Halfvrijstaand burgerhuis bestaande uit twee volumes. Fasegewijs tot stand gekomen. Enerzijds volume van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1881 en anderzijds volume van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, gebouwd in 1900. Huidig uitzicht daterend van verbouwing in 1900.


ID: 167888 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rollebaanstraat 16 (Beernem)
Halfvrijstaande lage woning van zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Volgens het kadasteronderzoek gebouwd vóór 1830 en vergroot in 1882. Verankerde bakstenen lijstgevel, witgeschilderd, bepleisterde geprofileerde lijst onder de goot.


ID: 167887 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rollebaanstraat 7-9 (Beernem)
Samenstel bestaande uit twee enkelhuizen gebouwd volgens spiegelbeeldschema in 1929. Oranjerode baksteenbouw in combinatie met natuursteen voor de plint, de belijnende banden ter hoogte van de onder- en de bovendorpels. Het middenrisaliet is uitgewerkt als een trapgevel. Twee pittoreske dakkapellen. Behouden kroonlijst op houten klossen.


ID: 168059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruweschuurstraat 11 (Beernem)
Sterk verbouwde woning, doch vermoedelijk met een oude kern, zoals afgebeeld op een kaart van circa 1770. Huidig uitzicht resultaat van verbouwing in de jaren 1960, grosso modo met behoud van het volume.


ID: 168060 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruweschuurstraat 13 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw witbeschilderd boven een gepekte plint. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk en luiken. Oude kern zeker teruggaand tot 1770.


ID: 168061 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruweschuurstraat 36 (Beernem)
Rechter woning van oorspronkelijk ensemble van twee identieke woningen in spiegelbeeld. Diephuis van twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met oranjerode bakstenen tuitgevel met bolornamenten op de top en de schouderstukken, gebouwd circa 1920.


ID: 168056 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruweschuurstraat 5 (Beernem)
Het huidige kasteel werd volgens het kadaster in 1888 opgetrokken in opdracht van burgemeester Jean van Ruymbeke. Toen werd ook het park aangelegd. In 1909 werd het kasteel grondig verbouwd en uitgebreid tot het huidige volume. Kasteel in neobarokke stijl met een onregelmatige plattegrond. Volgens het kadaster in twee fasen tot stand gekomen.


ID: 168057 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruweschuurstraat 7-9 (Beernem)
Woningen horend bij kasteel De Wapenaer. Het huidige kasteel werd gebouwd ter vervanging van het oude buitengoed dat in nummer 9 was ondergebracht. Samenstel van twee lage woningen onder verspringend pannen zadeldak. Vermoedelijk met oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels met witbeschilderde voorgevels boven een gepekte plint. In de voortuin van nummer 9 bevindt zich een aardappelkelder.