Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 18237 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosstraat (Bree)
Rechthoekige kapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak.


ID: 19867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grauwe Torenwal 3 (Bree)
Refugiehuis van de abdij van Postel. Witgeschilderd, bakstenen gebouw van thans elf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak. In de linkertravee een gevelsteen met het wapen van Cornelius van Boesdonk, de derde prelaat van de abdij van Postel, met zijn initialen CVB en het jaartal 1638.


ID: 16904 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heuvelstraat (Bree)
Smeedijzeren kruis met gietijzeren crucifix uit het vierde kwart van de 19de eeuw, op hardstenen sokkel, bij een oude eik.


ID: 17173 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 32 (Bree)
In zijn huidige vorm reeds aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen van 1845, doch huidig uitzicht uit eind 19de-begin 20ste eeuw. Diephuis van twee traveeën aan de Opitterstraat en vijf traveeën aan de Hoogstraat, en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 19301 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelstraat (Bree)
Bakstenen gebouw van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak. De voorgevel is een trapgevel. Boven de deur een gevelsteen met opschrift: F. S./ 1915.


ID: 18252 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat (Bree)
De kapel werd gebouwd in 1904 door de familie Lipkens. Rechthoekige bakstenen kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak.


ID: 16485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 13 (Bree)
Thans Ontmoetingscentrum van de Stad. Gebouwd in 1890 door de Dochters van het Heilig Kruis. Het bestaat uit twee delen: het breedhuis aan de Kloosterstraat, en een alleenstaand gebouw met kapel achter dit gedeelte, aan de huidige Vaesstraat.


ID: 20049 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maaseikerbaan 69, 99 (Bree)
Zogenaamd kapel van den Heiligendries, genoemd naar de plaats waar de kruisprocessies van Neeroeteren, Opitter en Tongerlo samenkwamen. De kapel kende een verering van Sint-Antonius, Sint-Rochus en Sint-Sebastiaan. Waarschijnlijk dateert de huidige kapel, behoudens enkele aanpassingen, uit de 18de eeuw.


ID: 20151 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meeuwerkiezel (Bree)
Smeedijzeren kruis op de hoek met de Hoolstraat, uit eind 19de-begin 20ste eeuw, met beschilderd gietijzeren crucifix, op een bakstenen sokkel.


ID: 18536 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Muizendijkstraat (Bree)
IJzeren kruis met beschilderd, gietijzeren crucifix, uit eind 19de-begin 20ste eeuw.