Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

8208 resultaten


ID: 18672 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Postweg 1 (Zutendaal)
Langgestrekte hoeve uit einde van de 19de eeuw, met ordonnantie: dwarsschuurstal-woonhuis. Bakhuis tegenover het woonhuis, gedateerd 1896.


ID: 14872 | Vastgesteld landschapsatlasrelict

Schansstraat zonder nummer (Zutendaal)
De Stalkerschans is een rechthoekige, met brede gracht omgeven perceel in de vallei van de Bezoensbeek, op de zuidwestelijke rand van het Kempisch plateau.


ID: 18052 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Trichterweg 122 (Zutendaal)
Voormalig tolhuis en afspanning op de weg Maastricht - Aken. Zogenaamd "In het oud Kantoor"


ID: 3771 | Beschermd monument

Vijverplein 2 (Zutendaal)
De bescherming als monument betreft de classicistische pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwparochie uit 1783 naar ontwerp van Mathias Soiron, met poortgebouw van 1661, 19de-eeuws koetshuis en hekpijlers.


ID: 19730 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vijverplein 2 (Zutendaal)
De huidige pastorie, in classicistische stijl, werd opgetrokken in 1783 en was afhankelijk van de abdij van Averbode.


ID: 3787 | Beschermd monument

Watermolenweg 5 (Zutendaal)
De bescherming als monument betreft de watermolen Suetendaelmolen, ook wel Broekmolen of Daalmolen genoemd. Het gaat om het molengebouw, het voormalig woonhuis met aanhorigheden, alle gaande werk, inclusief de hamermolen, het sluiswerk van de molen, het waterrad en tot slot het verdeelwerk van de spaarvijver dat verder noordoostwaarts is gelegen.


ID: 3788 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Watermolenweg 5-6 (Zutendaal)
De bescherming als dorspgezicht betreft de landelijke omgeving van de Suetendaelmolen stroomop- en afwaarts langs de Zutendaalbeek en bevat een opvallend grote en hoger gelegen spaarvijver.


ID: 20485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watermolenweg 5 (Zutendaal)
De Suetendaelmolen, ook wel Broekmolen of Daalmolen genoemd is een bovenslag watermolen met metalen rad en werd rond 1860-1870 gebouwd. De landelijke omgeving van de Suetendaelmolen bevat een opvallend grote en hoger gelegen spaarvijver en gaat terug tot een watermolensite die al in de 16de eeuw vermeld wordt.