Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

370 resultaten


ID: 7816 | Beschermd monument

Schoolstraat (Berlare)
De Sint-Jozefkapel is, inclusief het Sint-Jozefbeeld en het bijhorend voortuintje beschermd als monument.


ID: 74279 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat (Berlare)
De Sint-Jozefkapel werd in 1933 gebouwd in opdracht van het echtpaar Steeman-Baeten in art-decostijl naar ontwerp van Adrien Bressers.


ID: 128839 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat (Berlare)
De Sint-Jozefkapel werd in 1933 gebouwd in opdracht van het echtpaar Steeman-Baeten in art-decostijl naar ontwerp van Adrien Bressers. Het betreft een kapel op een rechthoekig grondplan met vlakke sluiting, onder een steil zadeldak met rode leipannen. Opmerkelijk metselwerk met blokverband van uitsluitend strekken recht boven elkaar.


ID: 72431 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat 9 (Berlare)
Smal vrijstaand burgerhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder lessenaarsdak (golfplaten), volgens kadasterarchief gebouwd in 1926. Voorgevel en beide blinde zijgevels bekleed met witgeschilderde, gegoten vierkante betonplaten met gestileerde ornamentiek in reliëf.


ID: 128838 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat 9 (Berlare)
Smal vrijstaand burgerhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder lessenaarsdak, gebouwd in 1926. Voorgevel en beide blinde zijgevels bekleed met witgeschilderde, gegoten vierkante betonplaten met gestileerde ornamentiek in reliëf.


ID: 96184 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schriekenstraat (Berlare)
In 1937 verleende de gemeente goedkeuring voor de aanleg van een begraafplaats op een perceel grond van 42 aren, geschonken door burgemeester Alfred Janssens en gelegen op 400 meter ten noordoosten van de Bareldonkkapel.


ID: 128840 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schriekenstraat (Berlare)
Het aanlegplan en de ingang tot de kleine begraafplaats zijn een ontwerp van architect J. Van de Wiele van 1938. Tweedelig laag ijzeren toegangshek aan samengestelde bakstenen hekpijlers. Eenvoudige aanleg gekenmerkt door een breed middenpad dat van de toegang leidt naar het kerkhofkruis en evenwijdige grafperken.


ID: 94959 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuitje (Berlare)
Pompgemaal van het Berlare-Broek zogenaamd "Watermachien" en rest van de voormalige leerlooierij Folchi, gelegen naast het beschermde landschap van het Broek (MB van 18.09.1981) en naast de gemeentegrens met Zele. Het Berlare-Broek ontstond door uitvening van een deel van een afgesloten prehistorische Scheldemeander.


ID: 128841 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schuitje (Berlare)
In 1862 werd een stoomwatermolen opgericht en onder leiding van ingenieur Theodoor Leysen slaagde het droogleggen van Berlare-Broek. In 1924 werd het machinehuis herbouwd en gewijzigd van bestemming tot een leertouwerij. Aansluitend werd er in 1925 er een nieuw en nu nog bestaand waterpomphuis tegenaan gebouwd. Pomphuis in rechthoekig bakstenen gebouw van twee verdiepingen onder plat dak, met de achterzijde aanleunend tegen het overblijvend deel van de voormalige leerlooierij Folchi.


ID: 7818 | Beschermd monument

Sint Annaplein (Berlare)
De Sint-Annakapel is, inclusief het Sint-Anna ten Drieënbeeld en omringend perk met bidbank, beschermd als monument.