Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

219 resultaten


ID: 93450 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat 2 (Berlare)
Het Groot Huys of Verviershuis is een voorbeeld van een minstens tot de 17de eeuw opklimmende afspanningssite, die in de loop van de 18de eeuw evolueerde tot een landhuis met aanzien als eigendom van een adellijke familie.


ID: 96808 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat 20A (Berlare)
Zogenaamd "d' Oude Kapel". Klein bedehuis rond 1861 in opdracht van Marie Coleta Verbeken, prefecte van de Congreganisten van Onze-Lieve-Vrouw, bijgestaan door E.H. Joannes B. Heirman, onderpastoor van Overmere, gebouwd langs de steenweg naar Gent, tegenover het hospitaal.


ID: 89507 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat 29 (Berlare)
OCMW-rusthuis "Ter Meere", voorheen Burgerlijk Gasthuis van Overmere. Bestaan van gasthuis of hospitaal te Overmere eerst vermeld in archiefdocument van 1361 betreffende de oprichting van een "cappellanie in het hospitael van Overmere" door Jan en Catharina Van Overmere.


ID: 75941 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat 8 (Berlare)
Achterin gelegen vrijstaand gebouw met voortuin, schuin tegenover de parochiekerk ingeplant en achteraan grenzend aan het parkdomein van het vroegere "Groot Huys". In 1857 werd beslist een nieuwe pastorie te bouwen op de plaats van de oude pastoorswoning.


ID: 8385 | Beschermd monument

Baron Tibbautstraat zonder nummer (Berlare)
Het orgel in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is beschermd als monument.


ID: 65043 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat zonder nummer (Berlare)
Kerkgebouw op straathoek met Kerkstraat, voorafgegaan door verhard plein gebruikt als parking. Verfraaid met Boerenkrijgmonument en herdenkingsmonument van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ten westen grenzend aan gemeentelijke begraafplaats.


ID: 74567 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat zonder nummer (Berlare)
In binnenblok gelegen ommuurde begraafplaats uit de tweede helft van de 19de eeuw, ten noordwesten van de parochiekerk, bereikbaar via een betegeld pad langs de kerk dat aan de straat afgesloten is met een smeedijzeren hek.


ID: 83878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat zonder nummer (Berlare)
Het Boerenkrijgmonument te Overmere werd in 1898 opgericht naar ontwerp van kunstenaar Aloïs De Beule ter herdenking van 100 jaar Boerenkrijg.


ID: 84607 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Tibbautstraat zonder nummer (Berlare)
Na de Tweede Wereldoorlog geplaatst op het voorplein aan de parochiekerk links van het Boerenkrijgmonument. Gedenkteken, stilistisch geïnspireerd op de Griekse tempelarchitectuur, naar verluidt een ontwerp van Vic(tor) Temmerman (Overmere).


ID: 94686 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bayaerdstraat 28 (Berlare)
Voormalige hoeve ingeplant op groot rechthoekig perceel met boomgaard, ten oosten grenzend aan de Langewulgestraat en de Mosseveldstraat. Omhaagd terrein aan de straat afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen pijlers met bolornament.