Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97761 resultaten


ID: 135926 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Paul Fredericqstraat 85-89 (Gent)
Dit ensemble van twee art-decoburgerhuizen met winkel werd in 1932 door de Gentse architect Ormond Bibauw ontworpen. De opdrachtgever was advocaat Robert Bibauw, de zoon van de architect. Het samenstel bestaat uit twee sterk gelijkende rijwoningen van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak en voorzien van bakstenen lijstgevels.


ID: 135927 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Paul Fredericqstraat 90 (Gent)
Deze meergezinswoning werd in 1936 in modernistische stijl door de Gentse architect Emile De Nil ontworpen en door aannemer Frans De Kegel gebouwd. De opdrachtgever was Leopold Joseph De Cuyper. Zowel de naam van de architect, als de aannemer werd in een opschrift op de gevel aangebracht.


ID: 135928 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Paul Fredericqstraat 91-97 (Gent)
Deze twee burgerhuizen werden in 1931 als gespiegeld ensemble ontworpen in art-decostijl door architect Seraphin Caese. In 1985 werd nummer 91 door de toenmalige eigenaar verbouwd tot twee appartementen met garage. Ingenieur Roger Verbanck ondertekende de verbouwingsplannen.


ID: 10536 | Beschermd monument

Paul van Tieghemlaan 2 (Gent)
De bescherming als monument omvat het voormalige kasteel Van Tieghem de ten Berghe; sinds 1967 gemeentehuis van Mariakerke.


ID: 135929 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Paul van Tieghemlaan 2 (Gent)
In 1890 was het nieuwe, huidige kasteel, voltooid. Alleenstaand landhuis in neogotische stijl naar ontwerp van J. Schadde. Ruim rechthoekig gebouw van twee bouwlagen, met polygonaal hoektorentje op de noordoostelijke hoek, afgedekt met schilddak met neogotische dakkapellen.


ID: 135930 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Paul van Tieghemlaan 24 (Gent)
Alleenstaande eengezinswoning, aanleunend bij de expo-stijl, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1963 naar ontwerp van architect-decorateur Emil Buyse in opdracht van Roger Geirnaert. Kenmerkende split-levelwoning met inwendig drie niveaus onder opvallende, uitkragende vlinderdaken, afgelijnd door witte houten kroonlijsten.


ID: 135931 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peerstraat 32 (Gent)
Begin jaren vijftig liet de Regie van Telegraaf en Telefoon een automatische telefooncentrale bouwen in de Peerstraat naar ontwerp van ingenieur-architect W. Smets. Net zoals andere telefooncentrales uit de jaren 1940 sluiten de gevels van dit gebouw nog sterk aan op tendensen uit het interbellum en meer bepaald op de zakelijke baksteenarchitectuur uit die periode.


ID: 135932 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peerstraat 79-87, 91-93 (Gent)
De zogenaamde Hof Van Barmhartigheid is als oude hoeve, opklimmend tot de 18de eeuw, een unieke getuige van het landelijk verleden van Rooigem. Het vormt een goed voorbeeld van 19de-eeuwse arbeidershuisvesting door het verbouwen van de oude hoeve tot een beluik. Het opsplitsen van bestaande panden tot arbeidershuisjes vormt één van de oudste beluikvormen, een destijds typisch en nu zeer zeldzaam geworden Gents fenomeen.


ID: 9651 | Beschermd monument

Peerstraat 81-91 (Gent)
De bescherming omvat het beluik Hof van Barmhartigheid.


ID: 135933 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pekelharing 17-19, 19A-C (Gent)
Twee gelijkaardige enkelhuizen van ieder drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw.