Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

58678 resultaten


ID: 115925 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsplein 5A (Kortenaken)
De kerk is gelegen op een heuvel en omgeven door het oude kerkhof met kerkhofmuur. Van de romaanse fase zijn geen bovengrondse elementen zichtbaar. De vergroting en restauratie van de kerk in 1906-1911 gebeurde onder leiding van architect Langerock. Daarbij werden de 16de-eeuwse elementen gerestaureerd.


ID: 922 | Beschermd monument

Dorpsstraat , Kapelstraat (Kortenaken)
De twee witte paardenkastanjes (Aesculus hippocastanum) en een winterlinde (Tilia cordata op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kapelstraat, naast een eeuwenoude kapel gewijd aan de Verlosser en hun onmiddellijke omgeving zijn beschermd als monument.


ID: 1232 | Beschermd monument

Dorpsstraat (Kortenaken)
Deze bescherming betreft de kapel van de Verlosser (enkel het gebouw).


ID: 115933 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsstraat (Kortenaken)
Kleine barokke constructie op een octogonale plattegrond, opgetrokken uit bak- en zandsteen en afgedekt met een gebogen piramidale bedaking uitlopend op een kleine peerspits, uit 1692-1699.


ID: 1234 | Beschermd monument

Dorpsstraat 112 (Kortenaken)
Het orgel in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw te Ransberg (Kortenaken) is beschermd als monument.


ID: 115932 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsstraat 112 (Kortenaken)
Neogotisch gebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 120477 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gelbergenstraat 6 (Kortenaken)
In oorsprong hoeve met losse bestanddelen uit 1774, vandaag uitgegroeid tot een gesloten hoeve met statig woonhuis in Maaslandse stijl. De hoeve was vanaf de bouwfase tot de verkoop in 1975 eigendom van de familie Hendrickx.


ID: 120478 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hanenstraat 11 (Kortenaken)
In oorsprong hoeve met losse bestanddelen, vandaag uitgegroeid tot een gesloten hoeve met ten noordwesten het woonhuis, dat ten minste teruggaat tot de eerste helft van de 18e eeuw. Ten zuidoosten bevindt zich de 1816 gedateerde dwarsschuur met centrale doorgang naar het erf. De overige vleugels deden dienst als stallen. De hoeve was met zekerheid al sinds het begin van de 18de eeuw bewoond door de familie Kemerlinckx.


ID: 120479 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hanenstraat 13 (Kortenaken)
Statige gesloten hoeve met woonhuis in vroeg-19de-eeuwse neoclassicistische stijl. Hoeve uit 1820, opgetrokken ter vervanging van een eerdere bebouwing en na uitbreidingen in de 19de eeuw tot een gesloten hoeve geëvolueerd. Locatie van ‘Brouwerij De Ster’ en stokerij tot de jaren 1920. De hoeve was vanaf de bouw tot heden bewoond door de familie Kemerlinckx.


ID: 88 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Heerbaan, Kazemelkstraat, Miskom-Dorp (Kortenaken)
De dorpskern van Miskom (Kortenaken) is beschermd als dorpsgezicht. De als monument beschermde parochiekerk, kerkhofmuur en pastorie zijn geen deel van het beschermde dorpsgezicht.