Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

83902 resultaten


ID: 141351 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kalverhagestraat 7-9 (Melle)
Eerste vermelding van het goed in 1429 maar in oorsprong als site met walgracht mogelijk nog ouder. Gemetste en gekasseide toegangsbrug en ijzeren toegangshek tussen vierkante hekpijlers met dekplaat en schamppaal. Bescheiden zomerverblijf in empirestijl, gebouwd eind eerste kwart van de 19de eeuw op de fundamenten van het vroeger speelgoed. Onderkelderd dubbelhuis van twee en een halve bouwlaag met plat dak en omgevend park. Landelijk bijgebouw, oorspronkelijke oranjerie, paardenstallen en koetshuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, in de zuidwestelijke hoek van het park.


ID: 141356 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellendries (Melle)
Eenvoudige bakstenen wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, opgericht circa 1900 door de familie van Doorslaer de ten Ryen op de hoek van de straat naast hun tuinbouwbedrijf.


ID: 141357 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellendries (Melle)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken bij een vliegveld dat hier op de Lembergse Kouter tijdens de oorlog werd aangelegd. Halfondergrondse betonnen militaire constructie, met rechthoekige, bijna vierkante plattegrond op het uitspringende toegangsgedeelte aan zuidwestelijke zijde na. De constructie is onder aarde gebracht.


ID: 141358 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellendries (Melle)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken bij een vliegveld dat hier tijdens de oorlog werd aangelegd. Halfondergrondse betonnen militaire constructie, met een nagenoeg vierkante plattegrond op het uitspringende toegangsgedeelte aan noordoostelijke zijde na. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. De constructie is onder aarde gebracht.


ID: 141359 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellendries (Melle)
Restanten van een betonnen constructie die tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitse bezetter is opgericht bij het vliegveld van Gontrode.


ID: 141355 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellendries 52 (Melle)
Burgerhuis met bijbehorende deels ommuurde beboomde tuin. Ruim en hoog rechthoekig dubbelhuis van twee bouwlagen en acht traveeën, onder schilddak, gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 141360 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkwegel 2-4 (Melle)
Klooster en lagere school, gesticht in 1904. Zijdelings aan de straat palend bakstenen dorpsschooltje van één bouwlaag met oorspronkelijk drie klassen, later uitgebreid. Rechts ernaast: in 1926 bijgevoegd neogotisch kloosterhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met Heilig Vincentiusbeeld in de gevelnis boven de deur.


ID: 141361 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 102 (Melle)
Neoclassicistisch burgerhuis in een ommuurde tuin en naar verluidt vroeger met geschilderd opschrift, Scheldezicht. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1890. Gewit ijzeren hekwerk met toegangshek tussen ronde ijzeren pijlers ter breedte van de voorgevel in de bakstenen omheiningsmuur.


ID: 141362 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 35 (Melle)
Burgerwoning met eclectische inslag, van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, daterend van circa 1900. Links aanleunend koetshuis met trapgevel.


ID: 141363 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterstraat 54 (Melle)
Directeurswoning van het Heilig Hartklooster, opgericht in een ruime, ommuurde tuin tegenover het klooster. Neogotisch bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder snijdende zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. In de bakstenen muur en tegenover de deur van de woning opgericht bakstenen poortgebouw met neogotische inslag: tuitgevel met schouderstukken op geprofileerde natuurstenen imposten. Tot een spitsboog versmallend spaarveld van de poort voorzien van een nis met Heilig Hartbeeld.