Lange Pennincstraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé russen de Karmelieten- en de Veluwestraat. Samen met de Korte Pennincstraat genaamd naar de hier eertijds gevestigde familie Penninc.

Overwegend doorsnee-bebouwing uit de 19de eeuw: huizenblokken met lijstgevels van twee tot drie bouwlagen onder een zadeldak, wisselende bekledingen, geloogde of rechthoekige muuropeningen, zie nummers 9-13, 26-28, 31-39 en 40-44. Nummer 20: gecementeerde lijstgevel van twee bouwlagen en vier traveeën; muurankers wijzen op oudere kern en later bijgebouwde bovenverdieping.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde