Schuttevee

Beschrijving

Kort straatje tussen het Sint-Katelijnekerkhof en Heembeemd. Benaming zou wijzen op de plaats waar het vee eertijds door middel van een draaiboom werd ingesloten. Behouden kleinschalige bebouwing: eenvoudige 19de-eeuwse rijhuizen van twee tot drie bouwlagen met dito traveeën onder zadeldak (pannen). Bakstenen (nummers 6, 7 en 8), bepleisterde (nummer 9: met vier traveeën) of gecementeerde (nummers 4 en 5) lijstgevels met rechthoekige of licht getoogde vensters. Nummer 2 (met oudere kern) en nummer 4 (met bovenvensters in geriemde stucomlijsting) zijn erg verwaarloosd.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde