Pieter van Hobokenstraat

Beschrijving

Van Grote Kauwenberg naar Ossenmarkt. In 1517 geopend op gronden van verscheidene raamhoven en "Hobokenstraat" geheten naar Pieter Ghyssels van Hoboken die hier een veertiental nieuwe huizen bouwde, huidige benaming dateert van 1937. Brede straat met aan de onpare kant (noordzijde) enkele grote panden (nummers 7 en 9). Voorts kleinere panden van drie traveeën en drie bouwlagen uit de 19de of de 20ste eeuw; nummers 21, 20, 22, 28, 32 en 40 met bepleisterde en beschilderde lijstgevel, verlevendigd met lijsten, imitatiebossages, panelen en doorlopende lekdrempels. Nummer 26 met een houten winkelpui.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine