Prinsesstraat

Beschrijving

Van Prinsstraat naar Kipdorp. Voorheen zogenaamd "Koudenberg" of "Paddengracht", laatstgenoemde was een stadsgracht in de 14de tot 15de eeuw. In 1856 werd de naam, als tegenhanger van de Prinsstraat, veranderd in Prinsesstraat. Naar het zuiden gezicht op de Sint-Jacobskerk. Gebogen straat met een heterogene bebouwing: trap- (nummers 7, 11, 13 en 39) en puntgevels (nummers 1, 2 en 4); gecementeerde of bepleisterde en beschilderde lijstgevels (19de eeuw) van drie bouwlagen met rechthoekige vensters, lijsten, panelen en bossages.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine