Sleutelstraat

Beschrijving

Tussen Nationalestraat en Kammenstraat. In 1550 geopend op de gronden van de brouwerij "de Sleutel" en gedeeltelijk ook op die van de aanpalende brouwerij "het Sweert" (zie Zwaardstraat). Licht krommend tracé met knik in noordoostelijke wand geaccentueerd door een Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Vlakke lijstgevels - baksteen of bepleisterd - gemiddeld drie bouwlagen hoog. De nummers 23, 27, 29 en 28 opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw tot de eerste helft van de 17de eeuw. Voorts overwegend bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw met enkele grootschalige moderne inplantingen: de nummers 7 tot 11, 22 tot 26 en 38. Nummer 13 vrij gefantaseerde puntgevel.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine