Okegem

Beschrijving

Klein dorp van 277 hectare met 1.754 inwoners, begrensd ten noordwesten door de Steenweg Ninove-Aalst en ten zuidoosten door de Dender; gelegen op de beboomde valleihelling van de Dender. Tot 1638 toebehorend aan de graven van Vlaanderen, waarna in handen van verschillende families, onder meer Haussy, de Boussu, Sturtewagen en andere. Woongemeente voor pendelaars; plaatselijke industrie langs de Dender, ten zuidoosten van de Fonteinstraat en de Pennemakerstraat. Voornamelijk bebouwing uit de 19de eeuw, sterk toenemende nieuwe bouw en villabouw, laatst genoemde voornamelijk aan de straten verbonden met de Steenweg. Fraaie beboomde landschappen ten oosten van de Hazeleerstraat en ten zuiden van de Kattestraat.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle