Zittaart

Beschrijving

Zuidwestelijk gehucht van Meerhout met parochiekerk toegewijd aan Sint-Bavo. Circa 1600 werd een kapel gebouwd op de zogenaamde Zittaartse schans (zie huidige straatnaam Schans). In 1872 werd Zittaart een zelfstandige parochie. Door de aanleg van het Albertkanaal in 1930-1939 werd een zuidelijk deel van het gehucht, evenals in Gestel, afgesneden van de rest van het grondgebied, dit gebied wordt bovendien doorsneden door de E 313.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita