De Arend

Beschrijving

Recente, eerder rechte straat tussen de Torhoutsesteenweg en de L. Claeysstraat aangelegd op het industrieterrein De Arend. De benaming verwijst naar de verdwenen hoeve en herberg "De Arend" op de hoek met de Torhoutsesteenweg en tegenover de Zaggebroekstraat. Volgens De Flou is er in 1842 sprake van een cabaret en in 1853 van een wijk den Arend. Deze herberg is afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (1844) en de Vandermaelenkaart (circa 1850) als "L 'Aigle cabaret". De Flou verwijst verder naar een vermelding in 1902 van "de Arendstraat, een weg te Zedelghem" zonder specifieke locatie.

Industriestraat, bebouwing bestaande uit bedrijven.

• DE FLOU K., Woordenboek der toponymie van westelijk Vlaanderen, Vlaamsch ArtesiĆ«, het land van den Hoek, de graafschappen Guines en Boulogne, en een gedeelte van het graafschap Ponthieu, Brugge, 1925, Deel I, kolom 289.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien