Blauwbroekstraat

Beschrijving

Van Schippersstraat naar Korte Schipperskapelstraat. Vermoedelijk geopend samen met de Korte Schipperskapelstraat en de Vingerlingstraat (begin 15de eeuw) rond het militaire bolwerk "het Vingerling". Oorspronkelijk "Broek- of Kapelstraat" genoemd. De naam Blauwbroekstraat dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw en zou kunnen afkomstig zijn van de 16de-eeuwse huisnaam van een ververij aan de Schippersstraat. De vele gangen in deze straat verdwenen in de loop van de 19de en de 20ste eeuw. Noordzijde met achtergevels van de Brouwersvliet, een modern kantoorgebouw en een gecementeerde trap- en lijstgevel. Volledig gesloopte zuidzijde.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine