Lange Schipperskapelstraat

Beschrijving

Van Korte Schipperskapelstraat naar Sint-Pietersvliet. Voorheen "Kapelstraat", "Broekstraat", "Griekstraat" en "Schipperskapelstraat". Huidige benaming dateert van 1840. Bestond reeds in de 15de eeuw, genoemd naar de kapel van het Schippersambacht die hier vanaf het eerste kwart van de 16de eeuw tot in de 19de eeuw stond op de hoek met de Korte Schipperskapelstraat. Noordzijde van de straat bijna volledig ingenomen door een modern gebouw; overigens nog enkele 19de-eeuwse lijstgevels van twee traveeën en twee bouwlagen en baksteenbouw (zuidzijde). Nummers 2 en 5 met houten puitjes (19de eeuw).

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine