Paradijsstraat

Beschrijving

Van Pieter van Hobokenstraat naar Kattenstraat. In 1547 geopend en genoemd naar het huis zogenaamd "het Paradijs" op de Sint-Jacobsmarkt. In 1972 verdween het grootste deel van de straat bij de aanleg van het Frans Halsplein. Smal straatje met ongelijke kroonlijstlijnen, gecementeerde of gele bakstenen gevels. Nummer 5 van 1865: twee traveeën en drie bouwlagen rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in geriemde omlijsting, panelenfries en gekorniste kroonlijst op fraaie consoles: verbouwde gelijkvloerse verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1865, Modern Archief 20.116/1, dossier 120.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine