Willem Tellstraat

Beschrijving

Ontstaan in de 16de tot 17de eeuw als doorgang naar de nieuwe Schuttershoven (Gilbert Van Schoonbeke) en "Oude-voetboogstraatje" genoemd; sinds 1843 huidige benaming naar de in deze buurt gevestigde schuttersmaatschappij Willem Tell (1831-55). Kort straatje uitziend op een poortgebouw van achterliggende kantoren en magazijnen: bak- en zandstenen lijstgevel gedateerd 1872 door een cartouche, bekroond door een gebroken fronton met wapenschild van de Stad Antwerpen en spreuk "Fiat Lux". Twee spiegelboogpoorten en rechthoekige vensters, beide in geprofileerde omlijstingen van natuursteen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine