Tichelrij

Beschrijving

Beboomde kaai gelegen aan de noordelijke Dijle-oever tussen Persoonshoek en Dobbelhuizen. Natuurstenen kaaimuren en gietijzeren leuningen (laatstgenoemde volgens oude foto's geplaatst na 1907).

Benaming vermeld vanaf de 13de eeuw, verwijzend naar een steenbakkerij die eertijds aan het uiteinde van de straat stond. Tijdens de 14de en de 15de eeuw bevond zich vermoedelijk ter plaatse van de huidige nummer 6-8 het refugiehuis van de abdij van Aulne.

Heden blijft van de oorspronkelijke bebouwing nagenoeg niets bewaard. Enkel nummer 1 en 4 vallen op in het weinig boeiende 20ste-eeuwse straatbeeld.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde