Auwegemvaart

Beschrijving

Straat aan noordoostelijke zijde van Leuvensevaart begrepen tussen Brusselsepoortstraat en Battel; zie ook Leuvensevaart.

Eenzijdig bebouwde straat met voortuintjes. Tussen Brusselsepoort- en Vekestraat: eclectische burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Tussen Auwegem- en Koolstraat: interessante concentratie van woningen uit het interbellum. Nummers 89-102, gegroepeerde eengezinswoningen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet