Hoenderstraat

Beschrijving

Afbuigende en dalende straat lopende van de Florimond Leirensstraat naar het Felix Beernaertsplein. Vroeger "Pontweg" (zie Poppkaart). In de volksmond zogenaamd "Wezenstraat", naar het Weeshuis opgericht in 1813 door mevrouw Vilain XIIII – Van de Woestyne, bewoonster van het kasteel van Gransvelde, in 1841 herbestemd tot zondagsschool en weeshuis verhuisd naar de Wegvoeringstraat. Straat gekasseid rond 1850.

• BROECKAERT J., Geschiedenis van Wetteren gevolgd van eene historische schets der omliggende gemeenten, Brussel, 1975, p. 160.
  • UYTTENDAELE R., Wetteren 1780-1900, Kroniek van een gemeente, Wetteren, 1980, p. 219-221.