Oude Schaapmarkt

Beschrijving

Zogenaamd naar de vroegere Schapenmarkt (16de eeuw), voorheen Sint-Jansdreef of Sint-Janstraat genoemd naar het godshuis van Sint-Jan-in-d'olie. Heden bochtige straat tussen Vlasmarkt en Nieuwpoort, met sterk wisselende bebouwing uit 17de, 19de en 20ste eeuw. Een korfboogvormige poort verleent heden nog toegang tot achterin liggende gebouwen behorende tot het voormalige Sint-Janshospitaal heden zogenaamd "het Rolleken". Rechter straatzijde met overwegend nieuwbouw.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.