Sint-Katelijnestraat

Beschrijving

Rechte straat tussen de Gelukstraat en de Goudstraat. Heden nog onverstoord behouden kleinschalige bebouwing met talrijk bewaarde oude kernen, doch weinig gerestaureerd daar de straat buiten het toeristisch centrum gelegen is. Dominerend in het straatbeeld is de barokke gevel van het zogenaamd "Huis de Pelikaan" (nummer 11) en een mooi classicistisch herenhuis (nummer 26).

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.