Brugsesteenweg (19de- en 20ste-eeuwse stadsuitbreiding)

Beschrijving

In- en uitvalsweg komend van de Brugse Poort, via de Phoenixstraat en de Bevrijdingslaan, en leidend naar de Brugse Vaart (Mariakerke).

Brede verkeersader afgezoomd met doorsneebebouwing uit voornamelijk 20ste eeuw, hier en daar enkele meer in het oog springende gevels. Halverwege wordt de straat in twee gedeeld door de resten van een spoorwegviaduct van de ringspoorlijn rond Gent, slechts daterend van na de Eerste Wereldoorlog. Een belangrijk deel van de straat wordt gedomineerd door een sociale woonwijk uit de jaren 1920.