Koningsdonkstraat

Beschrijving

Deel van de vroegere Bosstraat, vanaf de autoweg E3 naar de verdwenen oude brug over de Schelde naar Heusden. Landelijke kasseiweg nog deels afgezet met canadapopulieren en leidend langs verscheidene eenvoudige hofsteden waarvan de meeste opklimmen tot de 18de eeuw doch door latere verbouwingen en uitbreidingen hun oorspronkelijk uitzicht en karakter verloren hebben (nummers 71, 73, 106, 108). De huidige straatnaam is ontleend aan het gelijknamige historisch kasteel dat zich ongeveer halverwege bevindt.

Auteurs: Verbeeck, Mieke