Steenweg

Beschrijving

De Steenweg is een gedeelte van de verbinding Sint-Truiden-Hasselt. Deze weg is een oude verbinding; op de Ferrariskaart (1771-77) volgt hij reeds zijn huidige loop en kent een vrij dichte bebouwing. In 1840 wordt hij rechtgetrokken en gekasseid. De huidige bebouwing wordt gekenmerkt door een groot aantal vakwerkhoeven, soms sterk verbouwd zoals nummer 72, en nummer 30, aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) als L-vormig, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als gesloten; in de jaren 1980 nog volledig in stijl- en regelwerk, thans versteend, met resten van de timmer; op de latei van de inrijpoort, het opschrift ANNO 1788 AVE.