Muntstraat

Beschrijving

Genaamd naar de voorheen nabijgelegen Munt (zie Desire Boucherystraat). Straat in 1869 aangelegd tussen de Botermarkt en Huidevettersstraat, naar aanleiding van de bouw van een overdekte groentehal (1870), gesloopt in 1969 en vervangen door het winkelcentrum dat heden de rechterstraatwand afzoomt.

Noordelijke gevelwand getypeerd door eenvoudige doorsnee-architectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw: rijhuizen van drie bouwlagen en drie traveeën onderbroken door recentere appartementsgebouwen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde